Haberler

Enerji İşçileri Ankara'ya Posta Güvercini Uçurdu

Muğla'nın Milas İlçesi'nde, Yeniköy, Kemerköy ve Yatağan Termik Santralleri'nin Haziran ayı içerisinde özelleştirme ihalesine çıkartılacağının açıklanması işçileri ayaklandırdı.

Muğla'nın Milas İlçesi'nde, Yeniköy, Kemerköy ve Yatağan Termik Santralleri'nin Haziran ayı içerisinde özelleştirme ihalesine çıkartılacağının açıklanması işçileri ayaklandırdı. Özelleştirmeye karşı çıkan işçiler, aileleriyle birlikte gerçekleştirdikleri yürüyüş sonrası, Cumhurbaşkanı'na ve hükümete temsili posta güvercini ile haber yolladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bakanı Taner Yıldız ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Haziran ayında yapılacak ihaleyle Yatağan, Yeniköy - Kemerköy Termik Santrallerini ve kömür ocaklarını özelleştireceklerini açıklamasına tepki gösteren enerji ve maden işçileri Milas'ta bugün saat 17.00'de yürüyüş gerçekleştirdi. İlçeye bağlı Beçin Beldesi'nde toplanan yaklaşık 2 bin 500 kişi, aileleriyle yaklaşık 3 kilometre yürüyerek şehir merkezine geldi. "KİT'ler vatandır vatan satılmaz", "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek", "Milas uyuma işçine sahip çık", "Vatanı satanı bizde satarız", "Direne direne kazanacağız", "Susma sustukça sıra sana gelecek", "İş, ekmek yoksa barışta yok", "Zafer direnen emekçinin olacak", "Birleşe birleşe kazanacağız", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber, ya hiç birimiz", "Türk İş göreve, genel greve", "Suskun Türk İş istemiyoruz", "Hükümet istifa" sloganları atarak yürüyen işçilere, CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, Beçin Belediye Başkanı Mehmet Balcı, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Sağlıcak, İşçi Partisi Milas yöneticileri, ADD Milas Şube yönetimi, CKD Milas Şubesi yönetimi, mahalle muhtarları, TGB'liler, Pirsultan Abdal Kültür Derneği, Milas Belediyesi İşçileri, emekli enerji işçileri ve vatandaşlar da destek verdi.

KAMU MALLARINI SATMAK VATANA İHANETTİR

Yürüyerek Atapark'a gelen işçilere hitaben ilk konuşmayı Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yatağan ve Havalisi Şubesi Başkanı Süleyman Girgin yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Özelleştirme yapmazsak halka ihanet etmiş oluruz" sözünü hatırlatan Girgin, "Oysa asıl özelleştirmeler yoluyla halka ait olan kamu mallarını satmak vatana ihanettir. Özelleştirme kapılarını açan kişi olan Turgut Özal'ın iktidardaki ilk icraatının 'Vatana İhanet Kanununu' kaldırması tesadüf değildir" dedi.

"SATIMLADIK NEYİMİZ KALDI"

Girgin'in yaptığı konuşmanın ardından Tes-İş Sendikası Yatağan Şubesi ile Maden-İş Sendikası Yatağan Şubesi tarafından hazırlanan ortak basın açıklaması Tes-İş Sendikası Yatağan Şubesi Başkanı Fatih Erçelik tarafından okundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Satılmadık neyimiz kaldı. Otoyollar mı? Köprüler mi? Barajlar mı? Dereler mi? KİT'ler mi? Nerede Petkim, nerede süt fabrikaları, nerede yem fabrikaları, nerede limanlar, nerede Et Balık Kurumları. Babanızın malı gibi sattınız. Anasını ağlattınız bu milletin. Peki ne kaldı geride. 3-5 santral. Doymadılar. Doyuramazsınız. Gözleri aç. Sattınız da ne kar ettiniz. İstihdam mı arttı. Elektrik fiyatları mı ucuzladı. Benzin fiyatları mı ucuzladı. Ne ucuzladı arkadaşlar? Türkiye'de bizim bilmediğimiz. Söyleyin ne ucuzladı. Dünya rekorları kırıyoruz. Zam zam zam. Yatağan, Yeniköy, Kemerköy Santralleri ve Maden Ocaklarına geldi sıra. İktidarın halkın malı olan bu kurumları ihaleye çıkarması an meselesi. Buna izin vermeyeceğiz. 30 senedir mücadele ediyoruz biz. Gece gündüz demeden her sene en karlı kurumlar sıralamasında birinciliği alırken, birilerinin iştahını arttırdık. Oturdukları yerden çalışmadan üretmeden alın teri dökmeden sahiplenmek istiyorlar. Yok öyle yağma. Ali babanın çiftliği değil buraları. Satamazsınız. Sattırmayacağız."

POSTA GÜVERCİNİ YOLLADILAR

Yapılan açıklamaların ardından yeniden söz alan Süleyman Girgin, daha önce özelleştirmelerle ilgili olarak Ankara'daki makamlara başvurduklarını fakat sonuç alamadıklarını ifade ederek, "Ankara'ya özelleştirmelerle ilgili şimdiye kadar dosyalar, imzalar, fakslar gönderdik. Ama bir sonuç alamadık. Bugün de posta güvercinleriyle Enerji, Maliye ve Çalışma Bakanına, Başbakana ve sayın Cumhurbaşkanına haber salacağız. Bu yanlıştan geri dönün diyeceğiz" dedi. Girgin'in yaptığı açıklamanın ardından sendika temsilcileri ve işçiler alana getirdikleri güvercinleri gökyüzüne bıraktı. İşçilerin ve ailelerinin eylemleri, güvercinlerin gökyüzüyle buluşmasıyla sona erdi. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yatağan Yeniköy Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title