Haberler

Enerji Hattına Bakım Yaparken Yüksek Gerilime Kapıldı

Güncelleme:

Gazipaşa'nın Kahyalar Mahallesinde enerji hatlarının bakımını yapan CLK Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. personeli Mustafa Hoşça, yaralandı.

Gazipaşa'nın Kahyalar Mahallesinde enerji hatlarının bakımını yapan CLK Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. personeli Mustafa Hoşça, elektrik akımına kapılarak yaralandı.

Mesai arkadaşı Bülent Kocabaş ile birlikte yüksek gerilim hattının bağlı bulunduğu direğe çıkan Mustafa Hoşça, elektriğin kesik olması gereken tellere dokununca akıma kapıldı.

Çarpmanın etkisiyle direkten düşen Hoşça, emniyet kemerinin bağlı olması nedeniyle direkte asılı kaldı. Baş aşağı bir şekilde yarım saate yakın bir süre direkte asılı kalan Hoşça'nın imdadına itfaiye ekipleri yetişti. İtfaiye sepetiyle asılı olduğu yerden kurtarılan Hoşça, olay yerinde bekleyen ambulansla Gazipaşa Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Burada ilk müdahalesi yapılan Hoşça'nın vücudunun yüzde 55'inde ikinci derece yanık oluştuğu tespit edildi. Yaralı, Gazipaşa Devlet Hastanesinde yanık ünitesi bulunmadığı için ambulans helikopterle Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Hoşça ile aynı direğe çıkan ancak kazada yara almadan kurtulan Bülent Kocabaş, kazanın nasıl meydana geldiğini anlayamadıklarını söyledi. Olayın biranda gerçekleştiğini ifade eden Kocabaş, "Ben sağ taraftaki fazdaydım, o sol taraftaydı. Elektrik kesikti ama ne olduğunu anlamadık. Kemere bağlıydı. Elektriğe kapılınca bir süre asılı kaldı direkte, itfaiye geldi ve onunla indirdik" dedi.

Kazanın yaşandığı bölgede ikamet eden Ahmet Tosun ise Hoşça'nın "Allah'ım kurtarın beni" diyerek bağırdığını belirten Tosun, belinden kemerle direğe bağlıydı. Baş aşağı bir şekilde sallanıyordu" diye konuştu.

Kazanın ardından CLK Akdeniz EDAŞ Gazipaşa Müdürü Ömer Anıl Tok da gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede önceden belirlenen bir bakım çalışması yapıldığını, bu çalışma kapsamında köy gurupları ile şehir merkezinde enerji kesintisi olduğunu söyledi. Kazanın meydana geldiği direkte Kahyalar hattının da bağlı olduğunu belirten Tok, "Arkadaşımız Kahyalar hattında elektrik olduğunu bilmediği için kaza meydana geldi. Yaşanan kazada can kaybı olmadığı için şükrediyoruz" dedi.

Gazipaşa Jandarma Komutanlığı olayın ardından soruşturma başlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Tosun Gazipaşa Kocabaş Akdeniz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title