Haberler

Enerji Bakanı Yıldız, Gündeme İlişkin Açıklamalarda Bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İsrail açıklarındaki Leviathan gaz sahasından Türkiye’ye doğalgaz ihracatı için yapılan ihaleye ilişkin, "Bu ihale bir ön inceleme ile alakalı ihaledir, boru hattının inşası ile alakalı ihale değildir" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İsrail açıklarındaki Leviathan gaz sahasından Türkiye'ye doğalgaz ihracatı için yapılan ihaleye ilişkin, "Bu ihale bir ön inceleme ile alakalı ihaledir, boru hattının inşası ile alakalı ihale değildir" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Tokat'ta TGRT Haber'e gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İsrail'de üretilecek gazın Türkiye üzerinden Avrupa'ya pazarlanmasıyla ilgili, "Enerji Bakanı dün Ankara'ya başka bir maksatla gelip gelmediğini bilmiyorum ama bizimle görüşmek için gelmedi. İsrailli bir Bakanla resmi bir görüşmem olmadı. Fakat siyasi ilişkilerin, yumuşama eğilimleri özellikle ortaya konuluyor. Eğer, siyasi bir fizibilite oluşmazsa ekonomik ve enerjiyle alakalı bir fizibilite oluşmaz. İsrail'in çıkarttığı doğalgazla alakalı bazı gelişmeler oluyor. Siyasetin ikliminin kıştan çıkıp baharı bulması lazım. Orada bir ihale yapılıyor o ihale bir yapım ihalesi değil, onun için eğer Türkiye üzerinden yapılırsa hükümetlerarası yapılması lazım. İlişkilerimizde bunu istismar etmeyiz. Biz, enerjiyle alakalı projeleri her zaman değerlendiririz. İsrail'de üretilecek gazın Türkiye üzerinden Avrupa'ya pazarlanmasını konuşuyoruz. AB ülkeleri kaynak çeşitliliği açısından bunu istiyor. Türkiye için bahar iklimine girmemiz lazım yoksa çok zor değil. Bu ihale bir ön inceleme ile alakalı ihaledir, boru hattının inşası ile alakalı ihale değildir" dedi.

Yıldız, yerel seçim çalışmaları kapsamında 30 Mart'a kadar 30 ili tamamlamış olacağını belirterek, "Bu seçim çok enteresan. Her seçimin enteresan olmayla alakalı farklı gerekçeleri vardır. Bu sefer daha farklı bir gerekçesi var. Neredeyse yerel seçim olmaktan çıktı genel seçim havası oldu. Çok farklı bir sonuç elde edeceğiz. Bunu 30 Mart'ın akşamı konuşuruz çünkü biz vatandaşımız gibi davranmıyoruz. Biz, milletin ve vatandaşın kendisiyiz. Ben şuradaki bağı belleyecek durumdayım. Gerçekten biz sahiyiz. Sahi olan biziz. O açıdan vatandaşımızı tam okumak lazım. Çünkü vatandaşımızın 11 yıllık AK Parti dönemi içerisinde yalnızca ekonomisiyle 3 katına çıktı diye görenler var. Hayır vatandaşımızın beyniyle, zihniyle, kalbiyle, sezgileriyle, basiretiyle ve ferasetiyle burada. Ne oluyor hemşehrim diye sorduğumuzda, 'Ben onu bunu bilmem diyor da bu adama haksızlık yapıldı' diyor. Bunu görüyor, buna inanıyor. Twitter'daki hesapların bir kısım asıl olanı ihmal ediyor. Türkiye siyaset hayatında çok farklı birşey yaşandı. Muhalefette bu kadar koalisyon yapılmamıştı" ifadelerini kullandı.

Bakan Yıldız, "(Paralel yapı) Bu yapının ileri gelen arkadaşlardan birisiyle dün konuştum. Sen dedim, 'CHP'ye oy verebilecek misin' dedim, 'Bu hali kaldıramaycağım' dedi. O, 'Ben CHP'ye vermem' dedi. Bu CHP 28 Şubat'ı alkışladı. AK Parti'nin sahibi bir kısım Twitter sahipleri deği, vatandaşın kendisi. Vatandaş veriyorsa başınızın üstüne koyun. O bizim vatandaşımız. Onların bir partiyi tercih etmiş olmaları saygı duyulacak birşey. AK Parti olmasın da. Niçin BDP'ye verirsiniz, değişik şeyler söylüyordunuz. Niçin BDP'ye veriyorsunuz. Mardin'de BDP'ye, Sivas'ta BBP'ye veriyor. Ne alaka? Böyle bir kuralsızlık olmaz. Bu, tabanda tutmaz. Bunu nasıl anlayacağız. AK Parti'nin aldığı oylarla anlayacağız. Bunun beklenenin çok üstünde olduğunu 3 gün sonra hep beraber göreceğiz. Kimse kaygılanmasın. Yeter ki 30 Mart'a kadar bozulmaya çalışılan istikrar o zamana kadar taşınsın" şeklinde konuştu.

Vatandaşların taleplerine ilişkin değerlendirmede bulunan Bakan Yıldız, "O kadar az talep edilecek konu var ki buna sevindim. Dediler ki doğalgaz buraya (Tokat) gelmiş. Bu istekler bizim için çok ulaşılmaz istekler değil. Jeotermal zenginliği var buranın. Arkadaşlarıma talimat verdim. MTA, burada çalışsın. Bir kaynak varsa ne kadar güzel. Hem Zile'de hem Turhal'da çok iyi adaylarımız seçilmiş. Yağışla alakalı Allah'a şükürler olsun kuraklık riski var. Bizim yazın barajlarda yeteri kadar su bulmamam ihtimalimiz var. Yerine biz jeotermali bulursak onu yapıyoruz. Rüzgarı, güneşi suyu olabildiğince artırmamız lazım" dedi.

TWİTTER'IN KAPATILMASI

Yıldız, Twitter'ın kapatılmasıyla ilgili olarak, "Mahkeme kararına hepimiz saygılıyız. Kişisel hak ve özgürlükleri Twitter'ın gündeminde olup nezaket göstereceği konular olmuştur. Her birimizin eşi dostu var. Kimse kendisine bir sanal dünya diye hakaret edilsin ister mi? Twitter sanal bir dünya ama yapanlar gerçek. Bunun şöyle engellenmesi lazım, hiçbir şey olmamış gibi davranamaz insanlar. Olun sanal alem istediğin kadar küfür edebilirsin diyebilir mi insan? Ben Twitter'ın işlemcilerinin gerektiği bir yapı kuracağına inanıyorum" diye konuştu.

Bakan Yıldız, piyasaların yükselmesine ilişkin, "Biz, ister kaset ister televizyon ister CD hangi enstürüman varsa bırakın kaçmayı şu sağ tarafı bile geçmeyiz. Biz 30 Mart'ta iradesini alan bir parti olarak çıkacağız. Dünyada değişmeyen bir gerçek var. Piyasa bu sonuçları satın aldı. Daha da yükselir benim tahmini. İster piyasalar yükselsin yükselmesin vatandaşımızın, sanayimizin sezgisi bu sonucu gösteriyor. Bazı arkadaşların beklentisinin çok üstünde olduğunu söylemem. Asıl mesele, seçim sonuçlarını hazmedemeyen kişilerin vatandaşa saygılı olması. Milli iradeye saygılı olmalılar. Çıkan sonuçlara hep beraber razı olalım" dedi.

Paralel yapıyla ilgili 30 Mart'tan sonra operasyon olup olmayacağıyla ilgili değerlendirmede bulunan Bakan Yıldız, "Kanun karşısında ister kiriş ister paralel ne olursa olsun kanun karşısında her birimiz eşitiz. Suç için ayrıcalık sağlanmaz. Ne varsa adalet her birimiz için tecelli edecek. Türkiye'nin siyasi istikrarının korunmasına borçlu olanlar yalnızca AK Parti değildir. Türkiye'deki siyasi istikrar önemli bir cevherdir. Bunu mutlaka korumamız lazım" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Taner Yıldız Leviathan Türkiye İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title