Haberler

Enerji Bakanı Yıldız, aday tanıtım toplantısına katıldı -

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Kullandığımız her 100 TL'lik benzin, mazotun ortalama 55-60 TL'si yerine göre 62 TL'si vergiden kaynaklanıyor" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Kullandığımız her 100 TL'lik benzin, mazotun ortalama 55-60 TL'si yerine göre 62 TL'si vergiden kaynaklanıyor" dedi.

Çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak üzere kente gelen Bakan Yıldız, Vali Seyfettin Azizoğlu'nu makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yıldız, Ardahan'da doğalgaz açılışı gerçekleştireceklerini belirterek, Ardahan halkına hayırlı olmasını diledi.

Ardahan için Milletvekili Orhan Atalay ile Ankara'da çok yönlü bir çalışma sergilediklerini belirten Yıldız, "Orhan beyin Ardahan için çabalarını takdir ediyorum. İnşallah her zaman kendisinin yanında olacağız. Ardahanlı hemşehrilerime saygılarımı iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Bakan Yıldız, bir gazetecinin akaryakıt fiyatlarına ilişkin sorusuna şu yatını verdi:

"46 milyar TL 2013 yılında vergi toplandı. Yaklaşık 17 milyon tane araçtan toplandı. 76 milyon vatandaşımıza dağıtıldı. Bu tabii ki Türkiye'nin artan refah seviyesiyle beraber her yıl 1 milyon adet araç trafiğe girdi Türkiye'de. Türkiye'nin nüfusu da 1 milyon artıyor. Her doğan bebek aslında arabasıyla geliyor diyebiliriz. Genel olarak rakamlar bize bunu gösteriyor. O yüzden biz 7,8 milyonla aldık araç sayısını 17,9-18 milyonlara yaklaştı 11 yıl içerisinde. Tabii ki (vatandaşların) kullandıkları yakıtın ben şahsen daha ucuz olmasını temenni ederim ama uluslararası borsadaki gerek doların artmış olması gerekse ham petrol fiyatlarının istediğimiz seviyeden yüksek olması tabii ki akaryakıt ürünlerini de arttırıyor. Zaman zaman onlar otomatik fiyatlama mekanizmasıyla düşüyor, çıkıyor. Akdeniz piyasası takip ediliyor. Kullandığımız her 100 TL'lik benzin, mazotun ortalama 55-60 TL'si yerine göre 62 TL'si vergiden kaynaklanıyor. Dediğim gibi verginin dağılımını da bu şekliyle yapıyoruz."

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Ardahan'da

- Bakan Yıldız: "İsmini açıklamayayım CHP'den bir milletvekili arkadaşımız, 'Ben CHP milletvekiliyim. CHP'ye oy verdim ve CHP'den de seçildim ama siz bu işi daha iyi yapıyorsunuz' dedi bana geçenlerde. Bu hatırla gönülle olacak bir iş değil ancak icraatla olacak bir iş"

ARDAHAN Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "İsmini açıklamayayım CHP'den bir milletvekili arkadaşımız, 'Ben CHP milletvekiliyim. CHP'ye oy verdim ve CHP'den de seçildim ama siz bu işi daha iyi yapıyorsunuz' dedi bana geçenlerde. Bu hatırla gönülle olacak bir iş değil ancak icraatla olacak bir iş" dedi.

Bakan Yıldız, kentte bir düğün salonunda düzenlenen "AK Parti Ardahan ve İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, kazanmaktan başka bir alternatiflerinin bulunmadığı bir seçim dönemine girdiklerini söyledi.

Şu anda Türkiye üzerinde büyük bir oyun oynandığını dile getiren Yıldız, AK Parti ile Türkiye'nin istikrarının eş anlamlı hale geldiğini belirterek, "AK Parti ile ilgili yapacaklarımız, Türkiye ile ilgili yapacaklarımızdır. Bunun böyle bilinmesinde büyük bir fayda var. Kimse kimsenin kara kaşına, kara gözüne oy vermez" diye konuştu.

Yıldız, AK Parti'nin doğru yaptıkça güçlendiğini, güçlendikçe daha çok doğru yapma kabiliyet ve kapasitesine ulaştığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Her üç seçmenden bir tanesinin AK Parti dediği dönemden, her iki seçmenden bir tanesinin AK Parti dediği döneme geldik. Evet ama bu yetmez. Çünkü şu anda Türkiye'de en son yaptırdığımız anketlerde yüzde 50 vatandaşımız diyor ki 'Ben AK Parti'yi tercih ettim ve AK Parti'nin yönetmesini istiyorum.' Diğer yüzde 50 vatandaşımız da diyor ki 'Ben AK Parti'yi tercih etmedim.' Ancak bunların yüzde 23'ü AK Parti'nin idare etmesini ve hükümet olmasını istiyorlar. Burası çok önemli. 'Ben tercihimi AK Parti'ye yapmadım ama bu ülkeyi AK Parti'nin, bu kadroların yönetmesini istiyorum' diyorlar. İsmini açıklamayayım CHP'den bir milletvekili arkadaşımız, 'Ben CHP milletvekiliyim. CHP'ye oy verdim ve CHP'den de seçildim ama siz bu işi daha iyi yapıyorsunuz' dedi bana geçenlerde. Bu hatırla gönülle olacak bir iş değil ancak icraatla olacak bir iş."

- "Şapka düştü, kel göründü"

17 Aralık'ta yapılan operasyonun yolsuzluk adı altında başlatılıp, iktidardan indirmeyle alakalı geniş bir yapılanma olduğunu belirten Yıldız, bunun herkes tarafından bilinmesini istedi.

Masum gerekçelerin arkasında kirli emellerin olduğunu vatandaşların gördüğünü vurgulayan Yıldız, "Şapka düştü, kel göründü. Kesinlikle başka bir şeyin arkasına sığınmamak lazım. Yolsuzluk mu diyorsunuz, 11 yıldan beri karşısındayız. İktidarımızdan bu tarafa karşısındayız" ifadelerini kullandı.

"Baktılar ki AK Parti yıkılmıyor, baktılar ki anketler öyle göstermiyor, 'Bizim amacımız zaten AK Parti değil' dediler. Nedir sizin amacınız? 'Ufak bir ayrıntı' dediler. 'Başbakan değişse olur mu?' Buna sen mi karar vereceksin kardeşim" diyen Yıldız, "Buna her zaman olduğu gibi halkımızın teveccühü ve oyları karar verir. Biz başta ne başbakanımızdan ne de AK Parti'den vazgeçeriz. Bunun böyle bilinmesi lazım. Yurt dışından herhangi bir vesayetle herhangi birinin gücüyle herhangi bir ülkenin desteğiyle hangi amaçla olursa olsun Türkiye'deki istikrarın bozulmasına hiçbir şekilde müsaade etmeyiz" şeklinde konuştu.

Bakan Yıldız'ın konuşmasının ardından AK Parti'nin Ardahan, Çıldır, Damal, Hanak, Posof ve Göle ilçelerinin belediye başkan adayları tanıtıldı.

-aday tanıtım toplantısı

Kaynak: AA / Politika

Taner Yıldız Ak Parti Ardahan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title