Haberler

"Enerji Bakanı Görevi Suistimal Suçunu İşledi"

Güncelleme:

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, " Enerji Bakanlığı'nın yönetimi fiilen iki şirketin eline geçmiştir CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, " Enerji Bakanlığı'nın yönetimi fiilen iki şirketin eline geçmiştir. Bu iki şirketten birisi Fernas şirketidir. Bu şirket Enerji Bakanlığı'nda her şeyi yaptırabilmektedir" dedi.

Meclis Genel Kurulu'nda, Enerji Bakanı hakkında verilen gensoru üzerinde konuşan Erdoğdu, "Devlet tarafından işletilmesi gereken bor madenlerini Anayasa'nın 168. maddesine, 2840 sayılı Kanun'un 2. maddesine ve Danıştay kararlarına aykırı olarak özel sektör kuruluşlarına işlettiren Enerji Bakanı Türk Ceza Kanunu'nun

257. maddesinde belirtilen görevi ihmal suçunu işlemiştir" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda, Enerji Bakanlığı'nda yapılan yolsuzlukla ilgili iki soruşturma yürütüldüğünü kaydeden Erdoğdu, "Bu yolsuzluklarla ilgili olarak düzenlenen iddianamelerde Enerji Bakanlığı'nda var olan yolsuzluk ve çürümenin ne boyutta olduğu ortaya çıkıyor" diye konuştu.

-"ENERJİ BAKANLIĞININ YÖNETİMİ FİİLEN İKİ ŞİRKETİN ELİNE GEÇMİŞTİR"-

Bor madenlerinin işletilmesi işinin "ihaleye fesat karıştırmaktan" hükümlü Fernas Şirketine verildiğini iddia eden Erdoğdu, şöyle devam etti:

"Bu durum Cumhuriyet Halk Partisi tarafından ortaya çıkarılıp TBMM gündemine getirilince hükümet apar topar Kamu İhale Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören yasayı önümüze getiriyor.

Peki 1 Kasım 2012 tarihinde, yani bundan bir ay önce iktidar partisi milletvekillerinin oylarıyla kabul edilen bu yasa neyi amaçlıyor? İhaleye fesat karıştırmış şirketlerin ihalelere katılması ve yetimin hakkını yemesinin önünü açan bir yasadır. Enerji Bakanlığının yönetimi fiilen iki şirketin eline geçmiştir. Bu iki şirketten birisi Fernas şirketidir. Bu şirket Enerji Bakanlığı'nda her şeyi yaptırabilmektedir. Sonuç olarak Enerji Bakanı Taner Yıldız; devlet tarafından işletilmesi gereken bor madenlerinin Anayasa'nın 168. maddesine, 2840 sayılı Kanun'un 2. maddesine ve Danıştay kararlarına aykırı bir biçimde, özel sektör kuruluşlarınca işletilmesine, hatta Kırka Bor İşletmesi'nde işletme sahası içerisinde susuz boraks üretimi için özel fabrika kurulmasına göz yumarak Türk Ceza Kanunu'nun 257. maddesinde belirtilen görevi suistimal suçunu işlediğinden, ayrıca; Enerji Bakanlığının kendi ihalelerine fesat karıştırma suçundan hükümlü Fernas Şirketi'ne yargılama sürerken ve hüküm verildikten sonra toplam 234 milyon TL'lik iki yeni ihale verilerek Türk Ceza Kanunu'nun 235. maddesinin 2. fıkrasındaki ihaleye fesat karıştırma suçunun işlenmesine ve bu nedenle kamu zararının oluşmasına göz yumması sebebiyle Türk Ceza Kanunu'nun 257. maddesinde belirtilen görevi suistimal suçunu işlediğinden gensoruyla düşürülmesi gerekmektedir." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Enerji Bakanlığı Aykut Erdoğdu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title