Haberler

"Endüstri Mirasları" Keşfediliyor

Güncelleme:

Irmak okulları öğrencileri İstanbul'un "Endüstri Mirasları"nı keşfediyor.

Akademik alanda olduğu kadar sosyal ve kültürel alanlarda da başarılı, toplumsal duyarlılıkları gelişmiş gençler yetiştiren Irmak Okulları,

uluslararası bir eğitim programı olan İlk Yıllar Programı-PYP Programı kapsamında gerçekleştirilen Endüstri Mirası projesi ile İstanbul'un endüstri mirasına sahip çıkıyor. ÇEKÜL işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında öğrenciler, rehber öğretmenler eşliğinde İstanbul'un tarihi ve kültürel değerlerini yansıtan yapılar olarak tanımlanan "Endüstri Mirasları'nı keşfe çıkıyor.

Irmak Okulları'nın eğitim politikasının esasını oluşturduğu soran, sorgulayan, düşünen, araştıran, öğrenciler yetiştirmek amacıyla her yıl düzenli olarak uygulanan PYP Programı'nda bu sene Endüstri Mirası konusunu işleniyor. Öğrencilere toplumsal ve kültürel sorumluluk bilinci kazandırmak, kent kimliğinin oluşması ve kültürel mirasın korunmasının öneminin vurgulanması yönünde etkili bir adım olarak görülen proje, sanayi kültürünün tarihsel, teknolojik, sosyal, mimari ve bilimsel değere sahip kalıntılarını barındıran Endüstri Mirasları'nı yeni nesillere tanıtarak konuya ilişkin bilinç oluşturmayı hedefliyor.

ÇEKÜL işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında oluşturulan öğrenci grupları, İstanbul'un tarihi ve kültürel miraslarından olan bugün Kadir Kas Üniversitesi'nin yer aldığı bina olan Cibali Tütün Fabrikası, Darphane-i Amire, Feshane-i Amire, Hasanpaşa Gazhanesi, Paşalimanı Un Fabrikası, Silahtarağa Elektrik Fabrikası, Tersane-i Amire, Tophane-i Amire binaları yerinde görerek keşifte bulunuyor.

Nisan ayında başlayan keşif maratonu dahilinde yapılan çalışmalarda öğrencilere "Araştırma nasıl yapılır, proje hazırlama basamakları nasıl olmalıdır?" konu başlıklarında bir eğitim verilerek her grubun çalışma konularına yönelik endüstri mirası konulu kaynak kitaplar üzerinden araştırma çalışmaları gerçekleştirildi. Tarih Vakfı desteği ile yapılan bu araştırmalarla öğrenciler endüstri mirası keşif çalışmalarını tamamladı. Yaklaşık 2 aydır sürdürülen proje sonucunda öğrenciler; endüstri mirasının kentlerin kimliği, toplumsal kültür ve gelişim sürecini yansıttığı yönünde temel bir fikir etrafında birleşti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title