Haberler

Endonezyalılar İftarda Camileri Tercih Ediyor

? Endonezya'da Müslümanlar, ramazan ayı boyunca cami avlularında iftar yapmayı tercih ediyor.

? Endonezya'da Müslümanlar, ramazan ayı boyunca cami avlularında iftar yapmayı tercih ediyor.

Dünyanın en yoğun Müslüman toplumuna sahip Endonezya'da, başkent Cakarta'da bulunan Güneydoğu Asya'nın en büyüğü ve Endonezya'nın merkez camisi İstiklal Camisi her akşam iftar saatinde dolup taşıyor.

120 bin kişi kapasiteli camide her gün iftar sofraları kurulurken, iftarını açan insanlar akşam ve teravih namazlarını da birlikte eda ediyor. Caminin avlusu akşama doğru dolmaya başlarken, binlerce insan teravih namazını kıldıktan sonra camiden ayrılıyor.

İftarını açmak için İstiklal Camisi'ni tercih eden Putra Achmad, "Burası ülkenin en büyük camisi. İftarımızı camide insanlarla hep birlikte açmak hemen akabinde de namaz kılmak insana huzur veriyor. Ben her sene ailemle birlikte iftarımı camide açmayı tercih ediyorum." diye konuştu.

İstiklal Camisi, her ramazanda teravih namazı kılmak isteyen Müslümanların akınına uğruyor. Cakarta'nın sembolleri arasında yer alan camiyi, ülkenin önde gelen siyasi liderleri de cuma namazlarını kılmak için tercih ediyor. Endonezya'nın bağımsızlığı anısına yapıldığı için "İstiklal" adı verilen cami 5 kattan oluşurken, camide avlusu dahil aynı anda 300 bin kişi namaz kılabiliyor.

Sahurun yerel saatle 04.37'de, iftarın ise 17.47'de yapıldığı Endonezya'da, Müslümanlar yaklaşık 13 saat 20 dakika oruç tutuyor. Ekvator'da yer alan ülkede hep yaz mevsimi yaşanırken, gece ile gündüz süresi eşit. Bu nedenle ülkede oruç tutma süresinde değişme yaşanmıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title