Haberler

Endonezya ve Singapur'dan Hava Kirliliğine Karşı Ortak Mücadele

Endonezya ve Singapur, terör ve hava kirliliğine karşı ortak mücadele etme kararı aldı.

Endonezya ve Singapur, terör ve hava kirliliğine karşı ortak mücadele etme kararı aldı.

Singapur Başbakan Yardımcısı ve Ulusal Güvenlik  Koordinasyon Bakanı Teo Chee Hean Endonezya'ya gerçekleştirdiği resmi ziyarette  Endonezyalı mevkidaşı Luhut Pandjaitan ile bir araya geldi. İki bakan düzenledikleri toplantı sonrası basına açıklamalarda bulundu.

Teo Chee Hean yaptığı açıklamada, komşu iki ülkenin terör ve orman yangınları ile mücadelede ortak hareket etme kararı aldığını belirterek, "Endonezya ile sınır ötesi güvenlik ve orman yangınlarından meydan gelen hava kirliliği ile mücadele etmek gerçekten önemli" diye konuştu.

Luhut Pandjaitan ise iki ülke arasındaki mükemmel ilişkilerin daha da geliştirilmesini ele aldıklarını vurgulayarak, "Singapur ile terör ve orman yangınları konusunda ortak çalışacak olmak gerçekten çok güzel. Singapur'un bu yıl Kalimantan'da meydan gelen yangınların söndürme çalışmalarına yardımcı olması gerçekten memnuniyet verici" dedi.

Yapılan anlaşmalarda gelecek yıl olası orman yangınlarının önüne geçilmesi için Singapur ile ortak çalışacaklarını belirten Pandjaitan, yapılan anlaşmalarla iki ülkenin güçlerine güç katacağını söyledi.

İki bakanın gerçekleştirdiği toplantıda ayrıca, askeri ve ekonomik ilişkilerin de ele alındığı belirtilirken, Singapur'un Endonezya'nın bazı hava sahalarının kontrolünü gerçekleştirmesinin egemenlik sorunu olmadığı, tamamen havacılık güvenliği ile alakalı olduğunun altı çizildi.

Singapurlu Bakan Teo Chee Hean'ın Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo ile görüşme yapması bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Singapur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title