Haberler

Endonezya'da Cakarta'ya Hristiyan Vali Atanması Protesto Edildi

Güncelleme:

Endonezya'daki dini gruplar, Çin kökenli ve Hristiyan Ahok'un Cakarta Valisi olarak atanmasını protesto etti

Cakarta'ya Hristiyan vali atanması- Endonezya'daki dini gruplar, Çin kökenli ve Hristiyan Ahok'un Cakarta Valisi olarak atanmasını protesto ettiCAKARTA (AA) - Dünyanın en kabalık Müslüman nüfusuna sahip Endonezya'da 50 yıl aradan sonra ilk defa bir Hristiyanın vali olarak atanması üzerine ülkedeki dini gruplar valilik binası önünde toplanarak atamayı protesto etti.Başkent Cakarta'da sokaklara dökülen binlerce kişi, iki gün önce yemin ederek görevine başlayan Çin kökenli Basuki Tjahaja Purnama (Ahok) ve Cumhurbaşkanı Joko Widodo'yu protesto etti.Cakarta'daki valilik binası önünde toplanan göstericiler, Ahok'un Müslümanların çoğunlukta olduğu bir ülkede liderlik yapamayacağını ileri sürdü.Dini gruplar, Endonezya'nın demokratik bir ülke olduğunu savunarak, Ahok'un vali atanmasını sloganlarla protesto etti. Protesto sırasında eylemcilerin "Pinokyo Cumhurbaşkanı Jokowi" yazılı pankartlar taşıması ve burnu Pinokyo'ya benzetilmiş Jokowi maskeleri kullanması dikkati çekti.Eylemciler, valilik atamasını tekbirlerle protesto ederken, valilik binası önünde namaz kılarak dua etti.Başkentte sıkı önlemler alan güvenlik güçleri, valilik civarındaki yolları kapatarak eylemcilerin binaya yaklaşmasını engelledi. Polis, artan eylemler nedeniyle valilik binası önüne dikenli tellerle barikat kurdu.Protestolar sırasında devlete ait akaryakıt firması aracının yoldan geçtiğini gören eylemciler, benzin zammını protesto etmek için, araca saldırdı. Araca pet şişelerle saldıran eylemciler, polis tarafından güçlükle sakinleştirildi.Belli bir süre slogan attıktan sonra dikenli teller aşmaya çalışan eylemci ile protestocular arasında arbede yaşandı. Polis eylemcilerin valiliğe girmesini engellerken, eylemciler barikatların önünde oturma eylemi yaptı. Eylemin sonunda ise göstericiler, Cumhurbaşkanı Widodo'nun resimlerini yakarak ayrıldı.Protestoya katılan Faruk İhsan, dini grupların Cakarta'da önemli olduğunu söylerken, "Burada binlerce insan demokrasiyi savunmak için protesto ediyor. Haftalardır protesto düzenliyoruz ancak hükümet hala sessiz. Biz demokrasiyi savunarak, liderlerimizi kendimiz seçmek istiyoruz" diye konuştu.Ahok, cumhurbaşkanı seçilmeden önce Cakarta valisi olan Widodo'nun yardımcılığını yürütüyordu. Ahok, 2017 yılına kadar Cakarta Valisi olarak görev yapacak.Endonezya'da yasalara göre görevini bırakan valinin yerine yardımcısı atanıyor. Endonezya'da 250 milyonluk nüfusun yüzde 87'si Müslümanlardan, yüzde 10'nu Hristiyanlardan ve diğer kesim de Çin kökenlilerden oluşuyor. -Eylemcilerden slogan-Polisler-Dikenli tellerle örülen barikat-Eylem genel görüntü-Eylemcilerin araca saldırması-Cumhurbaşkanı Jokowi maskesi kullanan eylemciler-Eylemcilerin Jokowi resimlerini yakması-Protestoya katılan Faruk İhsan ile röpörtaj

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Joko Widodo Jakarta Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title