Haberler

Endonezya'da Sisi Karşıtı Protesto

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Protesto yürüyüşü yapan grup, - Grubun taşıdığı pankartlar, - Grubun slogan atışı, - Noval Abuzer ile röpörtaj, - Güvenlik önlemi alan polis, - Polisin kurduğu barikat, Endonezya'da Sisi karşıtı protesto- Cakarta'da cuma namazının ardından toplanan grup, Sisi aleyhinde slogan atarak Cumhurbaşkanlık Sarayı'na yürüdü Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin Endonezya ziyareti başkent Cakarta'da protesto edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Protesto yürüyüşü yapan grup, - Grubun taşıdığı pankartlar, - Grubun slogan atışı, - Noval Abuzer ile röpörtaj, - Güvenlik önlemi alan polis, - Polisin kurduğu barikat, Endonezya'da Sisi karşıtı protesto- Cakarta'da cuma namazının ardından toplanan grup, Sisi aleyhinde slogan atarak Cumhurbaşkanlık Sarayı'na yürüdü Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin Endonezya ziyareti başkent Cakarta'da protesto edildi.Sisi gerçekleştirdiği Asya turunda son olarak geldiği Cakarta'da geniş çaplı güvenlik önlemi alınırken, ziyareti protesto etmek üzere gösteri düzenledi.Masjid İstiklal Camisi'nde kılınan cuma namazının ardından toplanan bir grup, Sisi aleyhinde slogan atarak Cumhurbaşkanlık Sarayı'na kadar yürüdü. Saray çevresinde bekleyen polis, grubun yaklaşmasına izin vermedi.Pankartlar taşıyan gruptakiler, burada Sisi aleyhinde slogan attı, Mısır'da ölenler için Fatiha Suresi'ni okudu.Endonezya İnsanlık İçin İttifak Derneği Koordinatörü Noval Abuzer, yaptığı açıklamada Sisi'nin Endonezya'ya gelmesini kesinlikle kabul etmediklerini belirterek, "Cumhurbaşkanı Joko Widodo'nun Sisi ile buluşmasını anlayamıyoruz. Protestolarımıza Sisi burada olduğu sürece devam edeceğiz. Sisi gibi bir diktatör, Müslüman kardeşlerimizi öldüren bir insan, ülkemize kendi menfaati için geldi. Sisi Amerika için çalışan bir diktatör. Bu insanın ülkemizi kullanmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.1983 yılından beri ilk kez bir Mısır Cumhurbaşkanı Endonezya'ya resmi ziyaret gerçekleştiriyor.Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo ile görüşmesi ve Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) Genel Sekreteri ile bir araya gelmesi bekleniyor.Asya turuna Singapur ziyareti ile başlayan Sisi, Çin'deki üç günlük temaslarından sonra son olarak Endonezya ziyareti ile turunu tamamlamış olacak.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Jakarta Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title