Haberler

Endonezya'da Polis Adayı Kadınlara 'Bekaret Testi'

Güncelleme:

Endonezya'da kadın polis adaylarına uygulanan bekaret testi, tepkilere neden oldu.

Endonezya'da polis olmak isteyen kadınlar, bekaret testinden geçirilecek!

Hükümet 17-22 yaş arasında genç kadınlar için uygulamaya soktuğu yeni düzenlemeye göre adaylar önce soyunacak ardından da kapısı olmayan odaya çiftler halinde girerek bekaret testinden geçirilecek.

İnsan hakları örgütlerinin raporlarına göre 2014 yılında yedi bin kadın aday polis olmak için eğitime başladı. Endonezya Emniyet Müdürlüğü'nün kriterlerine göre adaylarda şu şartlar aranıyor;

* 17.5-22 yaş aralığında olmak

* Bir dine inanıyor olmak

* En az 1.67 boyunda olmak

* Gözlük kullanmıyor olmak

* Bakire olmak

Örgütün raporuna göre polis olmak isteyen çoğu genç kız bakire olma şartını bilmiyor ve ancak teste girmeden önce bundan haberleri oluyor.

"20 ADAYIN ÖNÜNDE SOYDULAR"

Aynı aday testten önce yaşananlar için ise çarpıcı ifadeler kullanıyor. "Diğer 20 kadar adayın önünde soyuldum. Daha sonra beni ve bir kişiyi daha kapısı olmayan bir odaya götürdüler. Burası bekaret testinin yapıldığı odaydı..."

"KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ VE AŞAĞILAYICI"

İnsan hakları örgütüne bağlı kadın hakları örgütünün müdürü Nisha Varia testin kadınları küçük düşürdüğünü ve aşağıladığını savunuyor. Bakire olmayanların her zaman teşkilattan atılmadığını fakat testin kendisinin çok acı verici ve travmatik olduğunu düşündüğünü söyleyen Varia testin amacını aştığı görüşünde.

"AYRIMCILIK YOK"

Polis teşkilatından Ronny Sompie ise bekaret testi yapıldığını doğrularken konuyla ilgili olarak "Hem erkek hem de kadın adaylar için kapsamlı bir sağlık testi uyguluyoruz ve bu testin içinde üreme organlarının detaylı kontrolü de mevcut. Bu rutin kontrollerin bir parçası ve bakire olmayanların polis olamadığı gibi bir durum söz konusu değil" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Dünya Haberler

500

Yorumlar (20)

@oguzkoseoMobil-IOS:

Aaa hayret bizim ülkeden daha gerici bi uygulama. Şaşırdım.

10
18
yanıtYanıtla
yavuzMobil-ANDROID:

madem öyle erkek adaylara da bekaret testi yapsınlar da göreyim. ne yani bekareti bozulmayan daha iyi mi polislik yapacak. ne alaka

19
5
yanıtYanıtla
asi kız:

oğluna kızmı seçiyosun bu nasıl bir mantık

18
6
yanıtYanıtla
gm:

sen orada polis olamazsın o zaman :)

yanıt3
yanıt0
ssl:

Dünyanın en büyük müslüman nfusuna sahip ülke ve demek ki karıştırma zamanı gelmiş. böyle haberler sıklaşıyor bu ülke için.

23
1
yanıtYanıtla
azerimobilWeb@haberler.com:

her ulkenin bir kanunu var 17 yas diyor yarin onun ailesine devlet hesap verme durumunda insan haklari irak suriyaya baksin kendilerine baksin amerka bile idam ediyor akil alinmaz yontemlerle iran yaninda hic kalir su insan haklari amerkanin elinde bi rapor kendine gelince suten cikmis ak kaik.

14
4
yanıtYanıtla
TmymobilWeb@haberler.com:

En güzeli müslüman kafası. Her gün başka bir yenilikle gününüze değer katar.

7
10
yanıtYanıtla
ulkucu66:

senin kız kardeşin varmı ? müslüman kafası olmayan

yanıt4
yanıt1
dorgu diyor:

çok mantıklı uygulama. kendi bekaretine sahip çıkamayandan bize fayda gelmez diye düşünüyor olmalılar.

10
6
yanıtYanıtla
Gökhan a.Mobil-ANDROID:

bu test zaten bizim ülkemizde de var

9
4
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title