Haberler

Endonezya'da Keçi Derisinden Tablolar

Güncelleme:

Endonezya'nın Orta Java bölgesinde bulunan Solo eyaletinde kaligrafi sanatçısı Sutimin, hat sanatını kullanarak keçi derilerinden tablolar yapıyor.

Endonezya'da keçi derisinden tablolar- Kaligrafi sanatçısı Sutimin, deri üzerine ayet ve sure işliyorCAKARTA (AA) – Endonezya'nın Orta Java bölgesinde bulunan Solo eyaletinde kaligrafi sanatçısı Sutimin, hat sanatını kullanarak keçi derilerinden tablolar yapıyor. Kaligrafi sanatçısı Sutimin, yıkayıp ilaçlayarak temizlediği derileri kuruttuktan sonra, üzerine Kuran-ı Kerim'de bulunan ayet ve sureleri işliyor. Deriler daha sonra çerçevelenerek satışa sunuluyor.Tablolar Endonezya'dan çok yurt dışından talep görüyor. Küçük bir atölyede hazırlanan tablolar, yurt dışına gemi yoluyla gönderiliyor.Sutimin, "Bu tabloları tamamen ellerimle yapıyorum. Keçi derilerini birkaç gün kurumaya bıraktıktan sonra hat sanatıyla Kuran'ı Kerim'den ayet ve sureleri derilere yazıyorum. Tablolar, daha sonra ahşap çerçevelere yerleştirilerek hazır hale geliyor. Yaptığım tablolar yurt dışından da büyük ilgi görüyor. Özellikle Türkiye pazarına çok satış yapıyorum. Yaptığım tabloların yüzde 90'ı Türkiye'ye gidiyor" diye konuştu.Son bir ayda 70 tablo yaptığını belirten Sutimin, "Bu ay Türkiye'ye bir konteyner dolusu tablo yolladım. Tablolar gemiyle Türkiye'ye ulaşacak. Bu yetmiş tablodan yaklaşık 8 bin dolar gelir elde ettim" dedi.Endonezya'da çok az kaligrafi sanatçısı bulunurken, tablolar ucuz olmaları nedeniyle dünya pazarından büyük ilgi görüyor. ...

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title