Haberler

Endonezya'da İşçilerden Eylem

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - İşçilerin cumhubaşkanlığı sarayına yürüyüşü- işçilerden slogan- İşçilerin taşıdığı pankartlar- Polisin güvenlik önlemi -Mudhofir Khamid ile röpörtaj- Maske takan işçi- Cumhurbaşkanlığını koruyan polis Endonezya'da işçilerden eylem- Başkent Cakarta'da 50 bin işçi düşük ücretleri protesto etti- Endonezya İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Khamid: - "Biz işçiler dış ülkelerden işçi alımını kabul etmiyoruz"- "İsteklerimize cevap verilmezse protestolar daha büyük olarak devam edecek" Endonezya'nın başkenti Cakarta'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde toplanan 50 bin işçi, dış kaynak kullanımını ve düşük ücretleri protesto etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - İşçilerin cumhubaşkanlığı sarayına yürüyüşü- işçilerden slogan- İşçilerin taşıdığı pankartlar- Polisin güvenlik önlemi -Mudhofir Khamid ile röpörtaj- Maske takan işçi- Cumhurbaşkanlığını koruyan polis Endonezya'da işçilerden eylem- Başkent Cakarta'da 50 bin işçi düşük ücretleri protesto etti- Endonezya İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Khamid: - "Biz işçiler dış ülkelerden işçi alımını kabul etmiyoruz"- "İsteklerimize cevap verilmezse protestolar daha büyük olarak devam edecek" Endonezya'nın başkenti Cakarta'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde toplanan 50 bin işçi, dış kaynak kullanımını ve düşük ücretleri protesto etti. Endonezya İşçi Sendikaları Konfederasyonunca organize edilen eylemde, Bunderan HI meydanında toplanan yaklaşık 50 bin işçi, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na kadar yürüyüş gerçekleştirdi. İşçiler, Cumhurbaşkanı Joko Widodo aleyhine sloganlar attı ve pankartlar açtı.Protesto eylemi için binlerce işçi bugün işbaşı yapmadı ve bir günlük greve gitti. İşçiler, yüzde 30 oranında zam talep ederken, özel sektörün Çin'den işçi getirme önerisine de karşı çıktı. Endonezya İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Mudhofir Khamid, düzenlediği basın toplantısında, grevle sadece haklarını istediklerini belirterek, şunları söyledi: "Biz işçiler dış ülkelerden işçi alımını kabul etmiyoruz. Endonezya'da yeterli işçi potansiyeli olmasına rağmen dış ülkelerden işçi alınmasını kabul edemiyoruz. Çünkü yabancı işçiler geldiğinde yerli işçiler işten çıkarılma korkusu yaşayacaklar. İşçiler olarak hayatın pahalılaştığı ve benzin fiyatlarının çıktığı bu dönemde maaşlarımıza yüzde 30 zam bekliyoruz. Eğer isteklerimize cevap verilmezse, protestolar daha büyük olarak devam edecek." Protesto nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı çevresinde birçok ana yol trafiğe kapanırken, saray yakınına dikenli tellerle barikat kuran polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Endonezya'da 2013 yılında greve giden işçilerin ücretlerinde yüzde 44 oranında iyileştirme yapılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Joko Widodo Ak Saray Jakarta Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title