Haberler

Endonezya'da 7. Uluslararası Savunma Fuarı

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Endonezya'nın başkenti Cakarta'da düzenlenen 7. Uluslararası Savunma Fuarı kapsamında Endonezya Savunma Bakanı Ryamizard Ryacudu ile bir araya geldi.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Endonezya'nın başkenti Cakarta'da düzenlenen 7. Uluslararası Savunma Fuarı kapsamında Endonezya Savunma Bakanı Ryamizard Ryacudu ile bir araya geldi.

Fuara Türkiye'den katılan ASELSAN, ROKETSAN, OTOKAR, FNSS Savunma Sistemleri AŞ ve STM Savunma Teknolojileri AŞ temsilcilerinin de hazır bulunduğu görüşmeden sonra AA muhabirine açıklama yapan Alpay, Ryacudu ile görüşmelerinde iki ülke arasında sıcak ilişkilerin somut projelerle geliştirilmesi konusunda görüş birliğine vardıklarını belirterek, "Tarihi ve kültürel bağları olan iki dost ve kardeş ülkenin yapacağı çok şey var. Biz de bunları büyük bir özveri ve kararlılıkla yapıyoruz." dedi.

Alpay, Endonezya Savunma Bakanlığının, deniz savunma sanayisi ve yazılım sektöründe çok önemli işler başaran kamuya bağlı STM Savunma Teknolojileri AŞ'nin ürettiği 214 sınıfı, havadan bağımsız denizaltılarla ilgili projeye talip olduğunu dile getirerek, "Fuara katılan diğer firmalarımızın ürünleri ve projelerini tanıttık. Özellikle terörle mücadelenin Türkiye ve Endonezya açısından ortak bir sorun olduğunu görüştük. ROKETSAN'ın ürünlerinin terörle mücadelede büyük yarar sağladığını ifade ettik." diye konuştu.

Alpay, Türk savunma sanayisinin dünya çapında ilk sıralarda yer aldığını vurgulayarak, "Sayın Başbakanımız, savunma sanayisine özel önem veriyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda ülkemizin ve milletimizin yolunu ve ufkunu açtığını tüm dünya biliyor. Kendisinin gerek Başbakanlık gerekse Cumhurbaşkanlığı döneminde birebir ilgilendiği özel savunma sanayi projeleriyle Türkiye, büyümesini, gelişmesini ve sanayileşmesini de tamamlayacaktır. Savunma sanayisi, Türkiye'ye bu konuda çok büyük katkı sağlayacak." değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye tüm terör unsurlarıyla mücadeleye kararlılıkla devam edecek"

Terörle mücadele konusuna da değinen Alpay sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye, güçlü duruşu ve kararlılığıyla hem savunma sanayisini geliştirecek hem de tüm terör unsurlarıyla mücadeleye kararlılıkla devam edecek. Türkiye'yi tehdit eden, içeride ve dışarıdaki tüm unsurlara karşı aynı kararlılıkla pozisyonunu devam ettirecektir. Biz gittiğimiz her yer de FETÖ ile mücadelenin terörle mücadele kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek dostlarımıza anlattık.Terörle mücadelede, FETÖ terör örgütünü öncelikli mesele olarak değerlendiriyoruz."

Yarın Endonezya'daki resmi temaslarını tamamlayacak olan Alpay, fuar kapsamındaki etkinliklerde, Türkiye'nin Cakarta Büyükelçisi Mehmet Şander Gürbüz'ün kendilerine eşlik ettiğini hatırlatarak, "Kendisi büyük bir gayret içinde bizimle her anda, her yerde bulundu. Endonezya'da böyle bir büyükelçiye sahip olmaktan duyduğum gurur ve memnuniyeti ifade etmek istiyorum." yorumunu yaptı.

Güneydoğu Asya'nın en büyük savunma fuarı olan organizasyon 5 Kasım tarihine kadar devam edecek.

Fuarda savunma sanayisi, havacılık, güvenlik hizmetleri, deniz teknolojisi ve uygulamaları sektörlerinden 750 firma ürünlerini tanıtıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Şuay Alpay Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title