Haberler

Endonezya Cumhurbaşkanı Seçimlerinde Kriz

Endonezya cumhurbaşkanı adayı Prabowo Subianto, seçimlerde usulsüzlük olduğuna dair kanıtlar olduğunu söyleyerek "Salı günü açıklanacak resmi sonuçları kabul etmeyeceğiz" dedi.

Endonezya cumhurbaşkanı adayı Prabowo Subianto, 22 Temmuz'da açıklanacak Cumhubaşkanlığı seçim sonuçlarını kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Subianto, düzenlediği basın toplantısında bazı sandıklarda usulsüzlük olduğunu, seçim  komisyonunun da düzgün bir soruşturma yapmadığını iddia ederek, şüpheli sandıklarda sayımların partisinden katılımcılarıın şahitliğinde tekrar yapılması gerektiğini söyledi.

Prabowo'nun partisi Gerindra'nın  Genel Sekreter Yardımcısı Fadli Zon, " Biz Seçim Kurulu'nun oylama sistemindeki problemler çözülene kadar seçim sonuçlarının açıklanmamasını istiyoruz" diye konuştu.

Prabowo rakibi, eski Cakarta valisi Joko Widodo, birçok anket firmasının sonuçlarında kazanırken, şimdiden cumhurbaşkanı olarak favori gösteriliyor.

Prabowo ise medyayı suçlarayarak, taraflı yayın yapıldığını belirterek, " herşey resmi sonuçlar açıklandığında ortaya çıkacak" ifadesini kullandı.

9 Temmuz 2014'te oylamadan bir kaç saat sonra, her iki adayda basın toplantısı düzenleyerek, liderliklerini ilan etmişti. - Cakarta

Kaynak: AA / Güncel

Jakarta Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title