Haberler

Enderun Usulü Teravih Namazı Kılındı

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde, Ramazan ayı vesilesiyle yatsı namazı sonrası Enderun usulü teravih namazı kılındı.

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde, Ramazan ayı vesilesiyle yatsı namazı sonrası Enderun usulü teravih namazı kılındı.

Ramazan ayının en önemli ibadetleri arasında yer alan teravih namazı, Şehitkamil'de Enderun usulü kılındı. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Şehitkamil Belediyesi ve Şehitkamil ilçe Müftülüğü tarafından, Enes Bin Malik Cami, Bindalli Cami ve Merveşehir Tekerekoğlu Cami'nde Enderun usulü teravih namazı kıldırıldı. Her 4 rekatta bir müezzin tarafından farklı makamlarda ilahiler okunduktan sonra, imam ise o makamlara uyarak namazı kıldırdı. Namaz sonrası vatandaşlar, Enderun usulü teravih namazı kılmanın mutluluğunu yaşadı.

Enderun usulü teravi namazı hakkında bilgiler veren Şehitkamil ilçe Müftüsü Ömer Keskin, "Teravih namazın bir parçasıdır. Ramazan bir zarf ise içinde oruç var, teravih var, kardeşlik var, şefkat var, mukabele var, fıttır sadakası var. Bunlardan birisi de teravih namazıdır. Teravih namazı erkek ve kadınlara sünnettir. Teravih namazı farklı şekillerde kılınabiliniyor. Ancak Enderun usulü Teravih namazı ise daha faklı bir şekilde kılınıyor. Bugün burada Enderun usulü teravih namazımızı kıldık. Enderun usulü teravih namazı, Osmanlı döneminde daha çok sultanların katıldığı camilerde icra edilmiş. Biraz teravih namazının uzamasına vesile olduğu için her yerde icra edilen bir namaz değildir. Normalde kılınan namazda herhangi bir değişiklik yok. Sadece 4 rekatta bir okunan ilahilerle, getirilen salavatlarla, getirilen tekbirlerle namazın zenginleştirilmesidir. Şehitkamil Belediyemize vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bu programda emek veren görevli arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Bütün halkımızın da mübarek Ramazan ayını tebrik ediyorum" dedi.

"MANEVİ DEĞERİ YÜKSEK BİR NAMAZ OLDU"

Enderun Usulü Teravih namazı kılan vatandaşlar ise "Belediyemizin çok hoş bir hizmetiyle daha karşı karşıyayız. Belediyenin sosyal ve dini vecibelere hassasiyet göstermesi çok güzel olmuş. Bugün burada çok farklı ve maneviyatı yüksek bir namaz kıldık. İlahiler çok güzeldi, böyle bir namazı kıldığımız için de mutlu olduk. Ecdadımızın döneminde yaşanılan İslamiyet ruhu burada tekrardan canlandırıldı. Bu tür etkinliklerin sürekli olmasını istiyoruz. Şehitkamil Belediyesi'nin çalışmalarını sürekli takip ediyoruz. Bu anlamlı çalışmada da emeği geçtiği için Şehitkamil Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştular.

Şehitkamil iİçe Müftüsü Ömer Keskin, 13 Temmuz pazartesi günü ise Enderun usulü son teravih namazının Eruslu Cami'nde kılınacağının söyledi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Enes Bin Malik Ömer Keskin Şehitkamil Gaziantep Yerel Haberler

title