Haberler

Enbar'daki Kurtarma Operasyonu

Irak'ın Enbar ilindeki Hit ilçesinde uluslararası koalisyon güçlerinin hava saldırısı sonucu terör örgütü DAEŞ üyesi oldukları belirtilen Çinli bir ailenin hayatını kaybettiği bildirildi.

Irak'ın Enbar ilindeki Hit ilçesinde uluslararası koalisyon güçlerinin hava saldırısı sonucu terör örgütü DAEŞ üyesi oldukları belirtilen Çinli bir ailenin hayatını kaybettiği bildirildi.

Enbar Operasyonlar Komutanlığı'nda görevli Albay Cemal Dumeyli AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Irak ordusu ve istihbaratının desteğiyle, uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının, Ramadi ketinin 70 kilometre batısındaki Hit ilçesinde daha önce terör örgütü DAEŞ'in karargahı olduğu tespit edilen noktaya düzenlediği hava saldırısı sonucu Çinli bir aile hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı.

Uluslararası koalisyon güçlerinin Hit'teki hava saldırılarının yoğunluk kazandığının altını çizen Dumeyli, "DAEŞ'in, yol kenarına döşediği bomba düzeneği, saldırılarda kullanılan bombalı araçların hazırlanması ve intihar eylemlerinin gerçekleştirilmesi için bomba üretim yeri olarak kullandığı 'Yeni Hit Hastahanesi' de hedef alındı. Bu saldırı sonucu çok sayıda bomba düzeneği ile patlayıcı imha edildi" bilgisini paylaştı.

Öte yandan Enbar'daki Sünni Elbu Nemir Aşiret Şeyhi Neim el Keud ise, Irak ordusu ve diğer silahlı güçlerin Ramadi kentine doğru ilerlemesinden dolayı DAEŞ'in tedirgin olduğunu vurgulayarak, "Hit ilçesindeki bazı merkezi yollara daha önce döşenen bomba düzenekleri ve mayınlar sökülerek, Ramadi kent merkezine sevk ediliyor" dedi.

Ayrıca Halidiye Kasabası Meclis Başkanı Ali Davut, Irak ordusunun Ramadi kent merkezindeki doğu cephesinden ilerleme kaydettiğini aktararak, "Güvenlik güçleri, uluslararası koalisyon güçlerinin hava saldırısı desteğiyle Ramadi'ye 7 kilometre mesafedeki Hasabiye, el Mutik, el Cuybiye bölgelerinde militanların karargah olarak kullandığı bir çok evi geri almayı başardı" şeklinde konuştu.

Irak ordusu, geçen yıl terör örgütü DAEŞ'in kontrolüne geçen Ramadi kenti ve diğer kasabalarının geri alınması için doğu ve batı cephesinden yaygın bir şekilde kurtarma operasyonu yürütüyor. Söz konusu güçlere uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da destek veriyor.

Kaynak: AA / Güncel

Ramadi Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title