Haberler

Türkiye, En Yüksek Vergi Ödenen Ülke Oldu

Güncelleme:

Türk Büro-Sen'in araştırmasına göre, devletin gelirlerinin yüzde 87'si vergilerden elde edilirken Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında ise en yüksek oranda vergi ödeyen ülke durumunda.

Türk Büro-Sen'in dikkat çekici "vergi" araştırmasına göre, Türkiye'de vergi mükellefi olsun olmasın, tüm vatandaşlar her harcamalarında çeşitli adlar altında vergi ödüyor.

"MEMUR VE İŞÇİ CEZALANDIRILIYOR"

Yapılan araştırmaya göre sonucunda; "Hükümet bütçe açıklarını vergileri artırarak kapatma yolunu seçti. Kaynağından vergi toplamakta oldukça zorlanan siyasi iktidar, dolaylı vergileri daha çok artırarak, başta memur ve işçiler olmak üzere, emeğiyle üretenlerden peşin vergi alarak cezalandırmaktadır. Sık sık çıkartılan vergi affı yasaları ve her geçen gün sayıları artırılarak çeşitlendirilen vergi kalemleri, ülkemizde büyük bir vergi adaletsizliğinin yaşandığının göstergesidir. Bu nedenle de en büyük vergi adaletsizliği olan dolaylı vergilerin, vergi gelirleri içindeki oranı her yıl artmaktadır. Artış rekoru da bu hükümete nasip olmuştur." tespitlerine yer verildi.

"YÜKSEK ORANLARDA VERGİ ALINIYOR"

Dolaylı vergilerin vergi gelirleri içindeki oranı bakıldığında 1980 yılında yüzde 37 iken, 2013 yılında yüzde 69'a çıktığı vurgulanan araştırmada, "Neredeyse 2'ye katlanmıştır. Dolaylı vergilerin, vergiler içindeki oranı yükseldikçe; vergi adaletsizliği de aynı oranda artmaktadır. Türkiye'de otomobilden, akaryakıta, cep telefonuna, tekel ürünlerine kadar pek çok temel maddede oldukça yüksek oranlarda vergi alınmaktadır. Ülkeyi yönetenlerin adalet anlayışı vergisini zamanında ödeyen ve vergi kaçırmayan vatandaşları cezalandırmak, aksini yapanları ise ödüllendirmek, faturayı da dolaylı vergilerle kesmek şeklinde" ifadeleri kullanıldı.

"EN YÜKSEK ORANDA VERGİ ÖDEYENLER TÜRKLER"

Araştırmada, Türkiye'de dolaylı vergilerin, genel vergiler içindeki yüzde 69 oranıyla rekor seviyeye ulaştığı 2013 yılında, AB ülkelerinde ise dolaylı vergilerin ortalamasının sadece yüzde 27 olduğu belirtiliyor.

Araştırmada, Avrupa ülkeleri içinde en yüksek oranda vergi ödeyenlerin Türkler olduğu belirtilerek, "Hükümet, bu yolla hem vergi adaletsizliğini artırmakta, hem de denetim mekanizmasını gerçekleştiremediği için iki büyük adaletsizliğe sebep olmaktadır. Bu tablo, emek ve alın teri sömürüsünden başka bir şey değildir. Bu veriler bizim nasıl "dünya devleti' olduğumuzu göstermesi bakımından oldukça önemlidir" deniliyor.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Türkiye Memur Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (5)

Nihan Kuzu:

Bunun yeni mi farkına vardınız?Maaşallah! Petrol,sigara gelir vergisi, şans oyunları daha birçek şeyde en fazla vergi kesilen ülke Türkiye...aynı osmanlı da olduğu gibi vatandaşın ümüğünü sıkma politikası devam...

6
1
yanıtYanıtla
KAPKARA:

MEMLEKET VERGİ KAÇAĞI İLE DOLU KİRA GELİRLERİNİN YÜZDE ALTMIŞI KAÇAK ...MALİYE VERGİYİ YAKALADIĞINDAN ALIYOR ANCAK...

2
0
yanıtYanıtla
eski trol:

“İnsanlar bir yığın acayip şeyler söylüyorlar. Bazen, koyunlarla birlikte yaşamak çok daha iyi, konuşmaz koyunlar, yiyecek ve su aramaktan başka bir şey yapmazlar. Ya da kitaplar, dinlemek isterseniz size ilginç öyküler anlatır kitaplar. Ama insanlarla konuşurken durum başka, öylesine tuhaf şeyler söylerler ki, konuşmayı nasıl sürdüreceğinizi bilemezsiniz.”( Paulo Coelho )

0
0
yanıtYanıtla
mekan 71:

EY TÜRK MİLLETİ SÖMÜRÜLMEYE DEVAM.......

0
0
yanıtYanıtla
abdul:

eğer torba yasaya şirketler için matrah artırımı yapılırsa devletin kasası dolar aksi takdirde bunun neresi af

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title