Haberler

    En Yaratıcı ve İlginç Minecraft Projeleri

    Dünya yaratma oyunu Minecraft içinde çok yaratıcı insanların yaptığı çeşitli projeler, şehirler ve nesneler ilgi uyandırıyor.

    Dünya yaratma oyunu Minecraft içinde çok yaratıcı insanların yaptığı çeşitli projeler, şehirler ve nesneler ilgi uyandırıyor.

    En son olarak Microsoft'un 2.5 milyar Dolar verip satın alması haberi ile gündeme gelen, popüler dünya yaratma oyunu Minecraft çok ilginç projeler barındırıyor. Oyunu bir macera gibi eğlencesine oynamayıp, ciddi şekilde aylar harcayarak özel nesneler, binalar ve şehirler inşa edenler var. İşte bunların içinden en dikkat çekenleri aşağıda sıraladık.

    Game Of Thrones Diyarı Westeros

    "Westeroscraft" isimli bir grup, George R.R. Martin'in dünyaca ünlü roman serisi Game of Thrones'un içinde geçtiği Westeros isimli fantastik diyarı birebir oyuna aktarmaya çalışıyor. Tabii romanların bir de TV dizisi olması işlerini çok kolaylaştırıyor olmalı.

    Çalışan 16-bit Bilgisayar

    "Ohmganesha" isimli bir Minecraft oyuncusu, iki haftada çalışan bir 16-bit bilgisayar yapmayı başarmış. Sanal bilgisayar 32 byte belleğe ve 256 byte ROM hafızaya sahip.

    Katedral

    "Patrix" isimli kullanıcının birkaç günde inşa ettiği bu katedral, Minecraft ile ne kadar müthiş eserler üretilebileceğini gösteriyor.

    Çalışan Harddisk

    Daha önce haberini geçtiğimiz bu sanal harddisk, kullanıcı "Cody Littley"nin elinden çıkma. 1 kilobyte veri depolayabiliyor ve inanılmaz bir mimariye sahip.

    Komple Bir Şehir

    Tek tek binalarla yetinmeyen bir oyuncu grubu, Minecraft içinde Aurora City ismini verdikleri komple bir şehir inşa ediyorlar.

    Danimarka Ülkesinin Tamamı

    Danimarka Hükümeti'nin bir eğitim ve tanıtım projesi olarak, ülkenin tamamını Minecraft içinde tekrar yarattığından bahsetmiştik. Ne yazık ki o zamandan sonra sanal Danimarka çeşitli olaylara maruz kaldı ve ciddi bir kısmı sanal dinamitlerle yokedildi.

    Programlanabilir Bir Gitar

    Minecraft kullanıcısı "Disco", oyun içinde tamamen programlanabilir ve çalınabilir, 10 notalık dev bir bir gitar tasarlamış.

    Tüm bunların ötesinde, Minecraft bir eğlence aracı olmanın dışında bir eğitim aracı olarak da kullanılabiliyor ve çeşitli ülkelerde okullarda eğitim programlarına dahil edilmeye başlanıyor.

    The post En Yaratıcı ve İlginç Minecraft Projeleri appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Game of Thrones Microsoft Danimarka Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title