Haberler

En Uzun Börek Yeme Yarışması"

Bursa Valiliği, Bursa'nın Meşhurları Derneği (BURMED) ve bir börek ustası tarafından düzenlenen "En Uzun Börek Yeme Yarışması", renkli görüntülere sahne oldu.

Bursa Valiliği, Bursa'nın Meşhurları Derneği (BURMED) ve bir börek ustası tarafından düzenlenen "En Uzun Börek Yeme Yarışması", renkli görüntülere sahne oldu.

Kent Müzesi önünde düzenlenen yarışmada 32 kişi, en uzun böreği yemek için mücadele etti. Kadir Kerem'in 5 metre 10 santimetre uzunluğunda kol böreği yiyerek birinciliği elde ettiği yarışmada, Hüseyin Şenay 4 metre 60 santimetre ile ikinci, Mehmet Acar ise 3 metre 25 santimetre ile üçüncü oldu.

Yarışmanın birincisine sürücü ehliyeti bedeli, ikinciye bisiklet, üçüncüye ise elektrikli fırın hediye edildi.

Yarışmayı organize eden börek imalatı firmasının sahibi Hasan Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, "En Uzun Börek Yeme Yarışması" ile dünyaya seslerini duyurmak istediklerini söyledi.

Amerika'da hamburger yeme yarışmaları yapıldığını hatırlatan Acar, "Madem bu kadar çok ses getiriyor, bizim de milli yiyeceklerimizin duyulması, insanların dikkatini çekmesi için böyle çeşitli yarışmalar düzenliyoruz" dedi.

Hasan Acar, bugün yaklaşık 500-600 kilo börek yaptıklarını kaydederek, "Yaptığımız börekleri vatandaşlarımıza dağıtacağız. Bu yarışmayı inşallah her sene yapacağız. Onların hamburgeri varsa, bizim de böreğimiz var" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Acar Hasan Acar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title