Haberler

    En Ucuz İphone 6 Nereden Alınır?

    Yurtdışından iPhone 6 almayı düşünenler için fiyatları araştırdık.

    Hasan Genç - -

    Ülkemizde 26 Eylül'de satışa çıkacak olan yeni iPhone modellerine daha uygun fiyatlarla sahip olmak isteyenler şimdiden gözlerini yurtdışına çevirmiş durumda. Yaklaşan Kurban Bayramı tatile ile birlikte yurtdışına akın edecek olan Türk vatandaşlarının uğrak yerlerinden birisi de Apple Store'lar olacak.


    19 Eylül'de iPhone 6'nın satışa sunulduğu ülkelerden ABD, Almanya, Fransa ve İngiltere'deki iPhone 6'nın 16GB SIM kilitsiz modelinin fiyatını sizler için araştırdık.



    Dikkat edilecek hususlar


    iPhone satın aldığınız mağazada pasaportunuzu göstererek vergi iadesi için gerekli belgenin düzenlenmesini istemeniz gerekmektedir. Bu belge olmadan vergi iadesi almanız mümkün değildir. Ziyaret ettiğiniz ülkeden ayrılırken havaalanında vergi iadesi formunu gümrük memurunun onaylaması gerekmektedir. Gümrük memuru vergi iadesi almak istediğiniz telefonu görmek isteyebilir, bu yüzden telefonu yanınızda bulundurun. Gümrük memurunun onayladığı vergi iade formu ile vergi iadesi veren aracı kurum ofislerinden vergi iadesini alabilirsiniz. Yurtdışından satın alacağınız telefonları Türkiye'de kullanabilmek için 119,5 TL vergi ödemeniz ve IMEI kaydı için son iki yıl içinde üzerinde kayıt bulunmayan ve son 60 gün içinde yurtdışından giriş yapılmış bir pasaporta kayıt yaptırmanız gerektiğini hatırlatalım.


    Konuyla ilgili detaylı bilgi için tıklayın


    *ABD vergi oranı her eyalette farklılık göstermektedir. Örnek tabloda New York eyalet vergisi eklenmiştir. .



    Hasan Genç - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    hasan genç eylül Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title