Haberler

Üreticilerin Tatlı Siparişleri İçin Yoğun Mesaisi Başladı

Güncelleme:

Ramazan bayramına sayılı günler kala bayramın vazgeçilmezi yöresel tatlı siparişlerini yetiştirmek için üreticilerin yoğun mesaisi başladı.

ESMA KÜÇÜKŞAHİN - Mutfak kültürü ve lezzeti kentin sınırlarını aşan Kayseri'de Ramazan Bayramı öncesinde tatlı siparişi alan işletmelerin yoğun mesaisi başladı.

Bayram için bir hafta öncesinden tatlı siparişlerini almaya başlayan geleneksel damak tatlarının üretildiği işletmelerde, talebin fazla olması nedeniyle yoğunluk yaşanıyor.

Eşiyle birlikte kurduğu işletmede yaklaşık 20 yıldır yöresel tatlı üretimi yapan Bahri Fırat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayseri'de bayram sofralarının baklava çeşitleri ile şenlendiğini söyledi.

Kadın tatlı ustalarının elinden çıkan yöresel lezzetlerin ilgi gördüğünü dile getiren Fırat, "Siparişleri almaya başladık, arife gününe kadar tüm siparişleri hazırlamış olmamız gerekiyor. Var gücümüzle bunun için çalışıyoruz. Kayserili hanımların evlerinde yaptıkları açma, güllü, muska baklava, oklava sarması, nevzine ve şöbiyeti burada kadın ustalarımız yapıyor. Tatlılarımızın hepsi cevizli ve kullanılan malzemeler birinci sınıf" diye konuştu.

Baklavanın tepsisi 60 lira

Bayram dolayısıyla fiyatlarda bir artış olmadığına dikkati çeken Fırat, şunları kaydetti:

"Tatlıların kilogramı 20 lira. Tepsilerimiz 3 kilo tatlı alıyor. Her türlü baklavanın tepsisi 60 lira. Cevizi 35 liradan alıyoruz ancak baklavayı ucuza satıyoruz. Çünkü sürümden kazanıyoruz. Artık ev hanımları bu tatlıları evde yapmak yerine sipariş vermeyi tercih ediyor. Çalışan kadınlar da vakitleri olmadığı için bizi tercih ediyor. Ayrıca yaptığımız ürünlere de güveniyorlar. Ev ekonomisini düşünen ev hanımları buralardan tatlılarını alıyor çünkü evde baklava yapmak daha pahalıya mal oluyor."

1,5 ton pasta siparişi

Fırat, artık ev baklavalarının yanı sıra pek çok çeşidi bulunan kuru pastaların da bayram da yoğun olarak tüketildiğini belirtti.

Fırat, bayram dolayısıyla 1,5 ton pasta siparişi aldıklarını belirterek, "Pastalar hanımların evlerinde yaptıklarından farksız. Cevizli, reçelli, fındıklı, çikolatalı pek çok çeşidi bulunuyor. Bayramlarda misafirlerine pasta ikram etmek isteyenlerin de sayısında artış var" dedi.

Su böreğine de talep yoğun

Tatlının yanı sıra su böreğinin de Kayseri'de bayram ikramları arasında yer aldığını ifade eden Fırat, şunları kaydetti.

"Neredeyse baklavaya yakın su böreği siparişi alıyoruz. Kayseri'de bayram yemeğine su böreği ile başlanır, baklava ile sonlandırılır. Peynirli su böreği 25 lira, kıymalı ise 28 lira. İşletmemizde sıcak hava ve ramazana rağmen kadın çalışanlarımız maharetli elleriyle geleneksel su böreği lezzetini yaşatıyor."

İşletmede çalışan Goncagül Aydın ise evlerinde yaptıkları lezzetleri artık müşterilere ulaştırarak, ev ekonomisine destek olduklarını dile getirdi.

Aydın, "Evimizde ailemize nasıl hijyenik koşullarda, sevgiyle hamur yoğuruyorsak işletmemizde de aynı özveriyle üretim yapıyoruz" ifadelerini kullandı. - Kayseri

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Bayramı Kayseri Cevizli Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title