Haberler

En Küçük ve En Yaşlı Hacı Adayı Kutsal Yolda

KOCAELİ/ METİN GİRGİN - ŞAHİN OKTAY - MUSTAFA ÜNAL UYSAL - Kocaeli'de yaşayan 24 günlük Esmira Ecrin Yavuz ile Mersinli 96 yaşındaki Ayşe Şimşek, Türkiye'nin en genç ve en yaşlı hacı adayları olarak kutsal topraklarda bulunacak.

KOCAELİ/ METİN GİRGİN - ŞAHİN OKTAY - MUSTAFA ÜNAL UYSAL - Kocaeli'de yaşayan 24 günlük Esmira Ecrin Yavuz ile Mersinli 96 yaşındaki Ayşe Şimşek, Türkiye'nin en genç ve en yaşlı hacı adayları olarak kutsal topraklarda bulunacak.

Hacca gitmek için yaklaşık 8 yıldır bekleyen Yavuz ailesi, bu yıl kurada isimlerinin çıkmasının ardından 29 Temmuz'da dünyaya gelen ve şu an 24 günlük olan bebekleri Esmira Ecrin'i de hacca götürmek için müftülüğe müracaat etti.

Müftülükten gelen müjdeli haber üzerine baba Ahmet Yavuz, bebeğine pasaport çıkarttı ve vize aldı.

Market işletmecisi 30 yaşındaki baba Ahmet Yavuz, AA muhabirine, hacca gidecekleri için çok mutlu olduklarını söyledi.

Eşiyle 2007 yılında evlendikten hemen sonra hac vazifesini yerine getirmeye karar verdiklerini anlatan Yavuz, bir süre kurada isimleri çıkmayınca, 2012'de umreye gittiklerini, o zaman 3 yaşında olan oğullarının da kendilerine eşlik ettiğini anlattı.

Her sene "Hac bu yıl çıkacak mı?" diye beklenti içerisinde olduklarını kaydeden Yavuz, kuranın bu yıl çıkması üzerine sevindiklerini ancak yeni doğan bebeklerini kimseye emanet edemeyecekleri için de kaygılandıklarını ifade etti.

"Bebeğimizin annesinden ayrılamayacağını anlattık"

Yavuz, kaygılarının başvuru yaptıkları müftülükten gelen olumlu cevapla farklı bir mutluluğa dönüştüğünü belirterek, şöyle devam etti:

"Bebeğimizin annesinden ayrılamayacağını anlattık. Götürmek istediğimizi söyledik. O şekilde kabul gördü ancak vize işlemleri için zaman daralmıştı. Acele etmem gerektiğini bildirdiler. Aynı gün bebeğimin kimliğini çıkardım. Pasaport için başvuru yaptım ve gerekli evrakları yetiştirdim."

Yavuz, uzun zamandır bekledikleri hac müjdesinin bu yıl çıkmasının bebeklerinin kısmeti olduğunu vurgulayarak, "Eşim hamileyken, 'çocuğumuzun şansına bize çıkacak' diye düşünüyor ve hissediyorduk. Sonra da kurada çıkınca çok sevindik. Bebek kısmetiyle geldi. En yaşlı hacı adayı Ayşe Şimşek'le de bebeğimizi kutsal topraklarda buluşturmak istiyoruz" dedi.

Ahmet Yavuz, 17 Eylül'de kutsal yolculuğa çıkacaklarını ve bu tarihte bebeklerinin 51 günlük olacağını ifade etti.

"Kendimi çok şanslı hissediyorum"

Anne Medine Yavuz (25) ise umreye gittiğinde, büyük oğlunun yanında, diğer kızına ise hamile olduğunu dile getirerek, bu sefer de yeni doğan bebeğiyle hac ibadetini yerine getireceğini söyledi.

Çocukların hacca gitmesinin üzerilerinde manevi etkiler bırakacağına inandığını belirten Yavuz, "Bebeğimizle hacca gitmek zor olacak ama hac da meşakkattir. Rabbim bunun mükafatını bir o kadar da fazla vereceğine inanıyoruz" ifadesini kullandı.

En genç hacı adayıyla görüşmek istiyor

Mersin'de yaşayan, 1919 doğumlu, en yaşlı hacı adayı olan, emekli öğretmen Ayşe Şimşek ise 4 yıl önce umreye gittiğinde hac için de başvuruda bulunduğunu söyledi.

Hacca gideceğini öğrenince çok duygulandığını aktaran Şimşek, kendisinin en yaşlı hacı adayı olduğu bilgisini ise Mersin Müftülüğü yetkililerinin ilettiğini ifade etti.

Şimşek, en genç hacı adayının da bir bebek olduğunu duyduğunu belirterek, "En genç hacı adayıyla kutsal topraklarda görüşürsem çok mutlu olurum. İnşallah görüşürüz" dedi.

Hacca 55 yıllık eşi 90 yaşındaki Fikret Şimşek ile gideceğini anlatan Şimşek, "Beraber gidip duamızı beraber edeceğiz. Allah kabul eder inşallah. Hacca gitmeyi Allah herkese nasip etsin. Herkes birbirine iyilik yapsın. Kötü düşünce olmasın. Kötü düşünceyle bir yere varılmıyor" diye konuştu.

Şimşek, kendisini çok sağlıklı hissettiğini vurgulayarak, çok ağır olmayan ev işlerini ve yemekleri yaptığını, düzenli yaşamı sayesinde dinç kaldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Yavuz Ayşe Şimşek Mersinli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title