Haberler

En Küçük Eylemci

Şişecam'ın Bursa, Kırklareli, Lüleburgaz, Mersin, Kocaeli ve Eskişehir fabrikalarında çalışan 5 bin 800 işçi, bugün eş zamanlı olarak grev başlattı. Bursa'nın Yenişehir cama can veren bin işçi davul zurna eşliğinde iş bıraktıkları fabrikadan şehir merkezine yürüdü. 7 aylık Esila Altun'un da bebek arabasında annesi ile birlikte eyleme katılarak, 3 yıldır çalışan babasına destek vermesi renkli görüntüler oluşturdu.

Bursa'nın Yenişehir İlçesi'nde faaliyet gösteren Kristal İş Sendikası'na üye Anadolu Cam Yenişehir A.Ş. ile Trakya Yenişehir Cam Sanayi fabrikası çalışanı yaklaşık bin kişi greve başladı. Sabah saatlerinde Türk-İş 8. Bölgeye bağlı yaklaşık bin işçi, sabah saatlerinde fabrikayı boşaltarak şehir merkezine yürüdü. Ellerinde pankartlarla slogan atan işçiler, haklarını istediklerini söyledi. Çocukları ve eşleri birlikte yürüyen işçiler, Yenişehir Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Annesi Yasemin ile birlikte eyleme bebek arabasında katılan 7 aylık Esila Altun, greve giden babası Hasan Altun'a destek verdi.

Kristal İş Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Ali Şıracı, işverenin seslerine kulak vermediklerini belirterek, "İşvereni defalarca uyardık. Sesimize kulak vermediler. Biz onların sadakasını değil, hakkımızı istiyoruz. Mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Türk İş 8'inci Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir ise greve giden işçilerin sonuna kadar yanında olacaklarını ifade ederek, destek verdi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Lüleburgaz Kırklareli Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title