Haberler

En Küçük Dağcı Babasının İzinde

Antalyalı dağcı Yılmaz Sevgül'ün 8 yaşındaki oğlu Yiğit, babası gibi dağcı olarak yetişiyor. Sarp kayalıklara kolaylıkla tırmanan, kar yürüyüşlerine katılan küçük dağcı, Erzurum'da buzdan şelaleye çekiçle tırmandı.

Dünyanın en yüksek dağı Everest'e ünlü dağcı Nasuh Mahruki ile birlikte tırmanan, AKUT Antalya Birim Sorumlusu ve Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Yılmaz Sevgül, oğlu Yiğit'i de dağcı olarak yetiştiriyor. Konyaaltı İlçesi'nde bulunan Abdurrahman Neriman Bileydi İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi küçük dağcı, hafta sonları babasıyla dağ yürüyüşlerine çıkıyor, kaya tırmanış kamplarına katılıyor. Öğretmeni tarafından da çok sevilen Sevgül, dağcılıktaki başarısı ile okulunun ve arkadaşlarının da dikkatini çekiyor.

BUZDAN ŞELALEYE TIRMANDI

Küçük Sevgül, geçen günlerde Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Buz Tırmanış Festivali'nde 30 metre yükseklikteki buzdan şelaleye tırmanarak görenleri şaşırttı. Dağcı babası Yılmaz Sevgül gibi doğa ile mücadeleyi seven Yiğit Sevgül, gün boyunca buzdan şelalede zirveye çekiç salladı ve tırmanmayı başardı. Buz tırmanışının ardından Antalya'ya dönen Yılmaz Sevgül ve Yiğit Sevgül, zaman kaybetmeden Toroslar'ın zirvesi Tahtalı Dağı'na kar yürüyüşü yapmaya çıktı.

"DÜZ YOLDA YÜRÜR GİBİ TIRMANIR"

Oğlunu doğayı seven, doğa sporları ile uğraşan bir birey olarak yetiştirmeye gayret ettiğini belirten Yılmaz Sevgül, şöyle dedi:

"Oğlum iyi tırmanıyor. Yaşına göre çok başarılı. Fakat önemli olan bu değil. Önemli olan Yiğit'in babasıyla bir şeyler paylaşması, baba-oğul arasındaki güveni sonuna kadar hissetmesi. Haftada en az bir gün birlikte dağ yürüyüşüne çıkıyoruz, kaya tırmanışı gerçekleştiriyoruz. Yiğit, düz yolda yürür gibi kayalara tırmanabilir. Bu başarısının altında yatan ayrıntı, baba oğul arasındaki güven ilişkisi. Tırmanışlarımız sırasında Yiğit'i güvenlik ipi ile kendime bağlarım. Burada oğluma vermek istediğim ayrıntı, 'Sen bana güven ben sana güveniyorum' mesajı. Dağda ilk kural eşine güvenmektir. Çünkü olabilecek bir kaza da, düşmede ve kaymada, sizi tutacak eşinizdir. Aranızdaki o güvenlik ipi onun içindir. Bu tür yaklaşımlar çocuk gelişimi için de çok önemli. Biliyorum ki Yiğit, bundan 20 yıl sonra adını dünyaya duyuran bir dağcı olacak. Fakat en önemlisi, kendisine güvenen, özgüveni yüksek, kazanma hırsı olan, hedef belirleyen, hedefe ulaşan bir iradeye sahip güçlü bir karakter olması. Onun bu yaşta o dağa bu tepeye tırmanmasından daha önemli olan kendisine güvenen bir kişiliği sahip olması."

TEKNİĞİ ÖĞRENDİ VE TIRMANDI

Erzurum buzdan şelaleye tırmanış macerasının oğlu için bir dönüm noktası olduğunu sözlerine ekleyen Sevgül, "Yiğit, kaya tırmanışları yapar, dağ yürüyüşlerinde kendisinden kat kat güçlü insanlarla birlikte rotayı takip eder. Fakat buzdan şelaleye tırmanmak bambaşka. Bana buzu gördüğünde 'buraya çıkmak istiyorum' dedi. Bir gün boyunca küçük buz parçalarında tekniği gösterdim. Ertesi gün benim arkamdan buza tırmandı. Yüzünde kendisine olan güveni, gücü hissettim" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yılmaz Sevgül Nasuh Mahruki Erzurum Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title