Haberler

En Kötü Unutkanlık Rabbini Unutmaktır"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Tekirdağ Orta Camiide cuma namazında hutbe okudu. En kötü unutkanlığın insanın Rabbini unutması olduğunu söyleyen Görmez, "Allah'ı unutan kendisini unutur" dedi. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bir dizi ziyaret ve toplantılar için geldiği Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa'da Orta Cami'de cuma namazını kıldırarak hutbe okudu. Diyanet İşleri Başkanı Görmez cuma hutbesinde, "Efendimiz, bir Müslümanın sıdk üzere olduğunu en büyük göstergesi olarak ortaya koyduğu bütün davranışlara sadaka adını vermiştir. Bizim dilencinin eline tutuşturduğumuz üç beş kuruş paraya verdiğimiz isim ya da bir yardımı yaptığımızda sadaka dediğimiz davranış sadece maddi yardımdan ibaret değildir. Sadaka bir müminin Rabbi'ne karşı sadakatini gösteren, kendine karşı sadakatini gösteren, sadık olduğunu gösteren, sıdık olduğunu gösteren her davranıştır. Doğruluk bütün davranışlara yansırsa Allah Resulü buna sadaka diyor. Bizi kuşatan rahmet iklimi olarak Muhammed'den (s.a.v) bugüne kadar idrak ettiğimiz üç aylara kavuştuğumuz için Rabbimize hamdolsun. Bu vakitler geldiğinde Allah Resulü ellerini açarak Allah'ım Recep ve Şaban aylarını bizler için mübarek eyle ve bizleri Ramazan kavuştur. Yüce Rabbim bizleri ve bütün alemi İslamı her türlü kötülüğü arkasında bırakmış olarak Ramazanı Şerife kavuşmayı hepimize nasip eylesin. Mümin için zamanın her anı, her saniyesi kıymetlidir. Bütün zamanlarda elimizi Rabbimize açtığımızda Rabbimiz bizi huzuruna kabul eder. Ancak bazı zaman dilimleri unuttuklarımızı hatırlatmaya gelir. Çünkü insan gündelik hayatın akışı içerisinde en kıymetli şeylerini unutur. En kötü unutkanlık insanın Rabbini unutmasıdır. En kötü unutkanlık insanın kendisini unutmasıdır. En kötü unutkanlık insanın çevresindeki yetimi, fakiri görmeden yaşamasıdır. İşte bütün bu üç aylar, kandiller, Ramazanlar, günde beş defa minarelerden okunan ezanlar, namazlar bütün bunlar unutkan olan insana unuttuklarını hatırlatmak içindir. Allah'ı unutan kendisini unutur. Allah'ı unutan kardeşlerini unutur. Allah'ı unutan ona ibadet etmeyi unutur. Allah'ı unutan doğru yol üzere olmaktan uzaklaşır. Kur'an'ın bize hatırlattığı en büyük hakikat doğru bir insan olmak, doğru bir hayat yaşamak" ifadelerini kullandı.

Görmez'e cuma namazında Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek ve il müftülük personelleri eşlik etti. Öte yandan Orta Cami dolup taşarken, kimi vatandaşlar namaz kılmak için caminin bahçesinde yer bulmakta zorluk çekti.

(Halil Dağ - Yakup Güler/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Görmez Süleymanpaşa Tekirdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title