Haberler

    En Kapsamlı Yazılım Testi Testıstanbul'da Ana Tema Mobil Olacak

    Yazılım Test ve Kalite Derneği (TTB), bu yıl beşincisi düzenlenecek ‘’TestIstanbul 2014’’ Konferansı’nda yazılım uzmanlarını test etmeye devam ediyor.

    - Yazılım Test ve Kalite Derneği (Turkish Testing Board - TTB) tarafından düzenlenen TestIstanbul Konferansı, Türkiye ve yurt dışından 1000'e yakın profesyonelin katılımıyla bu yıl üçüncü kez düzenleniyor. Ana teması "Mobile Testing: Testing on the move" ile hayat bulacak olan konferans, 29-30 Mayıs 2014 tarihlerinde gerçekleşecek.

    Uluslararası Yazılım Test ve Kalite Kurulu (International Software Testing Qualificaions Board - ISTQB) tarafından küresel çapta gerçekleştirilen konferansların Türkiye ayağını oluşturan TestIstanbul, konferansa katılacak olan profesyonellere, bilişim dünyasında kendilerine yer edinmeleri için yeterlilik kazandırmayı amaçlıyor. Bilişim profesyonellerinin hazırladıkları bildirilerle yazılım alanındaki yetkinliklerini test edecekleri konferansta; pazarlama uzmanları, akademisyenler, öğrenciler ve yazılımcılar da yer alacak.

    Türkiye büyük potansiyel!

    Türkiye'nin yazılım sektörü konusunda geliştirilen projeler bazında zayıf kaldığını, fakat potansiyelin çok yüksek olduğunu söyleyen Yazılım Test ve Kalite Derneği (TTB) Başkanı Koray Yitmen, bu potansiyeli açığa çıkarmak ve her yıl daha da ileriye taşımak adına bu konferansı hayata geçirdiklerini belirtti. Ayrıca Yitmen, yazılım gerçekleştiren büyük küçük her kurumun, hatalarını görmek ve bunları telafi etmek adına teste tabi tutulması gerektiğini belirtti.

    Hazırlıklarına aylar öncesinden başlanan TestIstanbul 2014'de bu yıl en son mobil test teknik ve metodolojileri tartışılacak. Konferansta çalışmalarıyla yer almak isteyen sektör profesyonelleri Teststanbul web sitesinden bildirilerini sisteme kaydedip konferansta konuşmacı olma hakkı kazanabilirler. İlgili bildirilerin paylaşılması için son tarih 16 Kasım 2013'dur.

    Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Tema Vakfı Türkiye Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title