Haberler

En İyi Rektör Ödülü Mutlu'nun Oldu

Güncelleme:

Ankara Şanlıurfalılar Derneği tarafından düzenlenen 'Yılın Enleri' töreninde 'En İyi Rektör' ödülü Harran Üniversitesi Rektörü Mutlu'ya verildi.

Kısa adı ŞANDER olan Ankara Şanlıurfalılar Derneği tarafından her yıl düzenlenen ve geliri Urfalı üniversiteli öğrencilere burs verilmek üzere yapılan "Kültür ve Dayanışma Gecesi" başkent Ankara'da düzenlendi. Geceye Urfalı siyasetçilerin yanı sıra bürokratlar, çok sayıda iş adamı ve Ankara'da yaşayan Urfalılar katılım gösterdi.

Şanlıurfa'daki kültürel miras Göbeklitepe buluntularının simülasyonu ile başlayan gece daha sonra Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Nimetoğlu'nun açılış konuşması ile devam etti. Nimetoğlu konuşmasında, amaçlarının gurbette merkez ve ilçe ayrımı yapmadan tek çatı altında birlik ve beraberlik içinde kültür, dayanışma ve eğitime katkı vermek olduğunu belirtti.

Ankara'da eğitim alan Urfalı üniversiteli öğrencilerine destek amacıyla gecen yıl burs vermeye başladıklarını belirten Nimetoğlu, bu yıl ise 40 öğrenciye burs imkanı sağladıklarını ve bu sayıyı 100'e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Gecenin ilerleyen bölümlerinde ise dernek tarafından "2013 Yılının En İyileri" ödül töreni yapıldı.

Düzenlenen törende 2013 yılının' En iyi Rektörü' ödülü Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu'ya verildi.

Ödül töreninden sonra geliri ŞANDER tarafından burs verilen öğrencilerin eğitimine aktarılacak 3 adet tablonun açık artırımı yapıldı. Tablolardan birini 15 bin TL'ye Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, diğerini Şanlıurfa spor Kulüp Başkanı Fethi Şimşek adına 15 bin TL'ye, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi adına Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan ise son tabloyu 30 bin TL'ye satın aldı.

Gecede Şanlıurfalı TRT sanatçısı Münevver Özdemir, Mehmet Özbek ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sıra Gecesi Grubu, davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

İbrahim Halil Mutlu Harran Üniversitesi Şanlıurfa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title