Haberler

En Güzel Koç ve Tekeler Yarışacak

Güncelleme:

20-21 Eylül tarihlerinde Seferihisar'da 4.'sü düzenlenecek olan İzmir Koyun Keçi Panayırı'nda en güzel koç ve tek yarışmaları düzenlenecek.

Bu yıl 4.sü düzenlenen İzmir Koyun Keçi Panayırı'nın en çok ilgi toplayan koyun keçi güzellik yarışmaları panayırın ikinci günü gerçekleşecek. Bu sene düzenlenen yarışmalar, ıslah çalışmalarında damızlık erkek hayvanların önemine dikkat çekmek için koç ve teke kategorilerinde ayrı ayrı düzenlenecek.

4 yıldır aralıksız süren yarışmalarda jüri başkanı olarak görev alan Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, Panayır dolayısıyla iki gün boyunca küçükbaş hayvancılığın kalbinin İzmir'de atacağını ifade etti. Kaymakçı; "Panayır, Koyun-Keçi Sürüleri'nin kortej yürüyüşü ile başlayacak, kültürel ve sanatsal etkinliklerle devam edecek. Panayırda; Damızlık Koyun-Keçi Pazarı, Ürün Tanıtım Stantları Üretici Pazarı, Paneller, Müzik Dinletileri ve Çocuklar için özel Oyun Alanı gibi etkinlikler düzenlenecek. Panayır ikinci gün küçükbaş hayvanların güzellik yarışması ile taçlandırılacak. Bu yıl En güzel Sakız Koçu, en güzel Saanen tekesi, en güzel koç, en güzel teke ve Şampiyon kuzular yarışması düzenlenecek. Yarışmada koçlar ve tekeler yarışacak. Yarışmada koç ve tekelere yer verilmesi ile damızlık seçimimde erkek hayvanların rolü öne çıkarılacak" dedi.

Ege Bölgesi'nin ve özellikle İzmir'in bütün ilçelerinden koyun ve keçi yetiştiricilerinin katılımı beklenen Panayır kapsamında, geçtiğimiz yıl Türkiye'de ilk kez organize edilen damızlık hayvan pazarı kurulacak. Farklı ırktan koyun ve keçilerin sergileneceği Damızlık Hayvan Pazarı alıcı ve satıcıların buluşma noktası olacak. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Seferihisar Güzel Koç Eylül İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title