Haberler

En Güvenli Yatırım Altın ve Gayrimenkul

Bursa'da yapılan emlak zirvesine katılan Doç. Dr. Ramazan Kurtoğlu, yatırımcılar açısından altın ve gayrimenkul yatırımının kısa ve uzun vadede en güvenli liman olduğunu söyledi.

Dünya üzerinde gerçekleşen sermaye akışının, Türkiye'nin lokomotif sektörlerinin başında gelen "emlak" sektörüne nasıl etki edeceğinin ele alındığı "Bursa Emlak ve Gayrimenkul Zirvesi" Crowne Plaza Hotel'de gerçekleşti.

İş dünyası temsilcilerinin büyük ilgi gösterdiği organizasyona Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak ve BESOB Başkan Vekili Fahrettin Bilgit olmak üzere çok sayıda bürokrat ile sivil toplum kuruluşu temsilcisi katlırken zirvenin gündem oturumundaki konuşmacıları ise İstanbul Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Nizameddin Aşa, Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, İzmir Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Mesut Güleroğlu ve Kocaeli Emlakçılar Derneği Başkanı Alpay Hacıoğlu katıldı. Bursalıların büyük ilgi gösterdiği organizasyonun açılış konuşmasını yapan EmlakSayfasi.com.tr Kurucusu Utku Çalışkan, emlak ve gayrimenkul sektörünün gelişmesiyle beraber tüm sektörlerin doğrudan etkilendiğini ve bu kapsamda hazırlanan "Emlak Zirvesi" programının önemli bir amaca yönelik olduğunu söyledi.

"Avrupa ekonomisi iflas etti gözler Türkiye'nin üzerinde"

Emlak Zirvesi'ne konuşmacı olarak katılan İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ramazan Kurtoğlu, "Yeni dünya düzeninde para ve gayrimenkul ilişkisi" hakkında önemli açıklamalarda bulundu, Avrupa ekonomisinin iflas ettiğini ve gözlerin Türkiye'de olduğunu dile getiren Kurtoğlu; " Türkiye, geçmişten bugüne kadar topraklarında söz sahibi olmuş yegane bir ülkedir. Ancak yıllardır bizi asıl amacımızdan uzaklaştırmak için ellerinden geleni yaptılar. Terör gibi bir belayı başımıza musallat ederek hem ekonomik hem de sosyolojik olarak bizleri uyutmaya çalıştılar. Ama artık o devir geride kalıyor. Türkiye yeni bir döneme adım attı ve bundan sonrası da hiçbir zaman eskisi gibi olmayacak. Millet olarak birlik olup başta ekonomimize sahip çıkmalıyız. Çünkü Türkiye hem güçlü bir ülke hem de genç bir nüfusa sahip. İşte bu özellikler Avrupa'nın pek işine gelmiyor" dedi.

"Yatırımda altın ve gayrimenkul dışında güvenli bir liman yoktur"

Bir yıla kadar olan harcamaların yatırım olmadığını, minimum beş yıl ve üzeri harcamaların yatırım kapsamına girdiğini söyleyen Kurtoğlu, yatırım yapacakların öncelikli hedefinin "altın ve gayrimenkul" olması gerektiğini söyledi. Döviz ve Borsa gibi kavramların ciddi bir uzmanlık gerektirdiğini ve bunun yanı sıra ciddi riskler taşıdığını dile getiren Kurtoğlu, altın ve gayrimenkul gibi yatırım araçlarının hiçbir zaman değer kaybı yaşamadığını ve gelir artışı bakımından da dünyadaki en güvenli liman olduğunu söyledi.

"İstanbul'un Kuzeyi yeni yatırımların gözdesi olacak"

2016 yılının İstanbul emlak piyasası için durağan bir yıl olduğunu söyleyen İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, 2017 yılı ile birlikte ciddi bir hareketlenme ve piyasalarda yükselme beklediklerini söyledi. Aşa,"İstanbul hem ülkemizin hem de dünyanın en gözde kentlerinin başında geliyor. Bu yüzden İstanbul her zaman değerini korumuş ve hatta sürekli artış göstermiştir. İstanbul'un tüm bölgeleri neredeyse aynı değeri taşır duruma gelmesine rağmen kentin kuzeyine olan talep her geçen gün artıyor. Özellikle konut üreticilerinin E5'in deniz kısmı yerine kuzey bölge olarak adlandırdığımız yolun diğer üst bölümünü seçmesi bunu gösteriyor" dedi.

"Yabancı yatırımcıların rotası İzmir'e yöneldi"

Emlak Zirvesi'nde İzmir'deki emlak sektörü hakkında önemli açıklamalarda bulunan İzmir Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, yabancı yatırımcılar açısından İzmir'in ayrı bir önem taşıdığını ve son yıllarda özellikle konut yatırımı için İzmir'in tercih edildiğini söyledi. Güleroğlu,"Kentimize ilgi gösteren yatırımcıların birçoğu yabancı ve İzmir'de yaşamayı seçen kişiler. Özellikle tatil bölgelerine olan yakınlığımız nedeniyle ciddi bir talep artışı yaşıyoruz. Kent merkezinin yanı sıra Dikili, Foça, Aliağa ve Çeşme civarındaki emlak değerleri de hızla artış gösteriyor ve yatırımcıların rotası da bu bölgelere kaymaya devam ediyor. Bu kapsamda İzmir'e yatırım yapanların hemen hemen tamamı kazançlı çıkmıştır" dedi.

"Bursa'nın taşı toprağı altından değerli oldu"

Zirvenin çözüm ortağı olan Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, özellikle ulaşım alanında yapılan yatırımlar nedeniyle Bursa'nın yeni bir döneme girdiğini söyledi. Çelebi; "Bursa, Marmara'nın İstanbul'dan sonraki en çok dikkat çeken kenti olarak öne çıkıyor. Yapılan yatırımlar ve Bursa'nın merkezi konumu da bunu destekliyor. Kentin tamamı hem doğu hem de batı eksenli bir büyüme yaşıyor. Yabancı yatırımcılar olduğu gibi yerli yatırımcılar içinde Bursa gerçekten kazançlı bir şehir. Öyle ki proje yapmak birçok inşaat firması arazi bulmakta zorlanıyor. Bu yüzden Bursa'nın taşı toprağı altından daha değerli duruma geldi. Özellikle yeni yapılacak Teknosab projesi ile kentin tamamında yeni bir emlak değerlemesi yaşanacaktır" dedi.

"Osmangazi Köprüsü Kocaeli'ye büyük değer kattı"

Osmangazi Körfez Geçiş Köprüsü ile birlikte Kocaeli'nde yeni bir dönem başladığını söyleyen Kocaeli Emlakçılar Derneği Başkanı Alpay Hacıoğlu, özellikle sanayi yatırımlarının Kocaeli için büyük kazanım olduğunu söyledi. Hacıoğlu,"İstanbul'a yakın olmamız nedeniyle kentimizdeki emlak değerleri de sürekli artış gösteriyor. Özellikle yeni yatırımcıların birçoğu İstanbul'dan geliyor ve bölgemizde arsa ya da arazi yatırımı yapıyor" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye İzmir Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title