Haberler

En Çok Tercih Edilen 10 Ülke

Güncelleme:

TUYED Ar-Ge birimi, Türkiye'den yurtdışına paket tur ile hangi ülkeye kaç kişi gittiğini belirledi.

Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED) Ar-Ge birimi, Türkiye'den yurtdışına paket tur ile hangi ülkeye kaç kişi gittiğini belirledi. Araştırmaya göre, geçen yıl paket tur satın alınarak gidilen 10 ülke arasında Yunanistan ilk, Suriye ikinci İtalya ise üçüncü sırada yer aldı.

Türkiye turizmde müşteri çeken ülke olarak biliniyor. Ama Türkiye aynı zamanda birçok ülkeye turist gönderen ülke olarak da dikkat çekiyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) geçen yıla ilişkin yurtdışına çıkışların toplamını veriyor. Açıklanan bu rakamların içinde paket tur ile gidenlere ise yer verilmiyor.

Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED) Ar-Ge birimi turizmde herkesin merak ettiği bir konuya açıklık getirdi. TUYED paket turlar ile yurtdışına kaç kişi gittiğini ve gidenlerin hangi ülkeleri tercih ettiğini araştırdı. TUYED Başkanı Kerem Köfteoğlu, 'Hesaplanmayan şey yönetilemez' anlayışından hareketle bu alanda herkesin merak ettiği rakamları hesapladık" dedi.

Yaptıkları hesaplamayla bu alandaki bilgi eksikliğine son verdiklerini vurgulayan Köfteoğlu, "TÜİK, geçen yıl toplam 6,2 milyon yurtdışı seyahati gerçekleştirildiğini açıkladı. Hesaplamamız sonunda paket turla tatile 683 bin 328 kişinin çıktığını belirledik. Geçen yıl gerçekleşen toplam 4,9 milyar dolarlık turizm giderinin 656 milyon 197 bin doları Türk gezginlerin paket tur harcamalarından oluştu" diye ekliyor.

Geçen yıl en çok tercih edilen 10 ülke

Türkiye´den paket tur ile seyahatlerin ülkelere göre dağılımında ilk sırayı Yunanistan´ın aldığını söyleyen TUYED Başkanı Kerem Köfteoğlu, ikinci sırada Suriye´nin bulunduğunu, ancak Suriye´deki olayların başlamasından sonra bu ülkeye yönelik turların hızla kesildiğini söyledi.

Köfteoğlu, geçen yıl paket turlarla Yunanistan´a 85 bin 450, Suriye´ye 75 bin 632, İtalya´ya 75 bin 189 Türk tatilcinin gittiğini açıkladı. Köfteoğlu, bu ülkelerin yanı sıra, İspanya, Bulgaristan, Hollanda, Ukrayna, Almanya, Rusya Federasyonu, BDT, Fransa, Avusturya'nın en çok tercih edilen 10 ülkeyi oluşturduğunu belirterek sözlerini şöyle noktaladı: "İlk 10 ülkeye giden Türk turist sayısı 281 bini aşıyor. Geriye kalan 357 bin kişinin de sayıları 150'e ulaşan diğer ülkelere gittiğini görüyoruz."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye İstatistik Kurumu Yunanistan İtalya Suriye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title