Haberler

En Çok Konuşulanlar

Güncelleme:

Medya Koalisyonu Sevdi!

7 Haziran genel seçimlerinin ardından, sandıktan çıkan sonuçlar pek çok tartışmaya ve yoruma yol açtı. Türkiye'nin yeni hükümetinde hangi partinin hangi rolü oynayacağı henüz netlik kazanmamış olsa da, medya koalisyon senaryolarına 6 bin 820 haberle erken seçim ihtimalinden daha fazla yer verdi.

Türk siyasetinde bir döneme damgasını vuran, 7 farklı hükümette toplamda 10 yıl başbakanlık yapan, aynı zamanda Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı olan Süleyman Demirel; 17 Haziran'da hayatını kaybetti. Demirel'in vefatı basında 2 bin 734 haberde yer alırken, tüm yurtta 3 gün ulusal yas ilan edildi.

Suriye'de Demokratik Birlik Partisi'nin silahlı kanadı Halk Savunma Güçleri (YPG), IŞİD kontrolündeki sınır kasabası Telabyad'ın büyük çoğunluğunu ele geçirdi. Gerçekleşen hava saldırısı sonrasında Türkiye'ye sığınan sivillerin geri dönüşlerinin başlamış olmasıyla beraber sınırdaki gelişmeler 744 habere konu oldu.

Kahire Ceza Mahkemesi, Temmuz 2013' de askeri darbeyle devrilen eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında "cezaevi baskınları" davasında verilen idam cezasını onayladı. Tüm dünyanın yakından izlediği dava, Türk basınında da 741 haberle haftanın önemli başlıkları arasında yer aldı.

Euro Bölgesi maliye bakanlarının toplantısı, son dönemde yine Euro Bölgesi'nden çıkması tartışılan Yunanistan'la müzakereler konusunda herhangi bir ilerleme olmadan sona erdi. Türkiye'nin de takibinde olan konu 198 yansımayla gündemin belirleyici başlıkları arasında raporlandı.

SİYASETİN EN ÇOK KONUŞULANI "RECEP TAYYİP ERDOĞAN"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 bin 795 haber ile siyaset gündemini belirleyen isim oldu. Ahmet Davutoğlu 2 bin 377 haberle ikinci sırada yer alırken; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu listenin üçüncüsü olarak raporlandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal sıralamayı takip eden diğer isimler oldu.

SHOW DÜNYASININ EN ÇOK KONUŞULANI "KENAN DOĞULU"

Uzun süredir albüm çıkarmayan Kenan Doğulu, single çıkaracağı açıklamasıyla 198 haberde yer alarak haftanın en çok konuşulan ünlü ismi oldu. Magazin dünyasının renkli ismi Demet Akalın 123 haber ile sıralamayı takip ederken, Hande Yener 104 haberle listenin üçüncüsü olarak raporlandı. Gülben Ergen ve Sezen Aksu yakın haber adetleriyle haftanın çok konuşulan diğer ünlü isimleri oldu.

SPORUN EN ÇOK KONUŞULANI "ŞENOL GÜNEŞ"

Beşiktaş'ın yeni teknik adamı Şenol Güneş 455 haberle bu hafta da spor dünyasının gündemini belirleyen isim oldu. TFF Başkanı Yıldırım Demirören, yaklaşan TFF başkanlık seçimleri konusunda yaptığı açıklamalarla listenin ikinci sırasında yer alırken; Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu listeyi takip eden isim oldu. Sıralamayı Fenerbahçe'nin yeni Teknik Direktörü Vitor Pereira ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim izledi.

SPORCU MEDYASININ EN ÇOK KONUŞULANI "DEMBA BA"

Haftanın medyatik sporcusu 292 haber ile Demba Ba olarak belirlendi. Trabzonspor'daki geleceği belirsizliğini koruyan Kevin Constant 267 haber ile ikinci sırada kaydedilirken; yeni sezonda adı Milan'la anılan Arda Turan listenin üçüncü sırasında yer aldı..Galatasaraylı Sneijder ve takım arkadaşı Amrabat haftanın diğer medyatik sporcuları oldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Demokratik Birlik Partisi Süleyman Demirel Türkiye Suriye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title