Haberler

En Çok İlan Vasıta İçin Verildi

Sahibinden.com CEO'su Burak Ertaş: "2014 verilerine göre bireysel kullanıcılar tarafından 13 milyonun üzerinde ilan yayınlandı.

SÜMEYYE DALKILINÇ - E-ticaret platformu sahibinden.com Üst Yöneticisi (CEO) Burak Ertaş, sahibinden.com'da 2014 verilerine göre bireysel kullanıcılar tarafından 13 milyonun üzerinde ilan yayınlandığını, bu ilanlar arasında en yüksek hacmi vasıta ilanlarının oluşturduğunu söyledi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Ertaş, sahibinden.com'da 2014 verilerine göre bireysel kullanıcılar tarafından 13 milyonun üzerinde ilan yayınlandığını bildirdi. Bu ilanlar arasında en yüksek hacmi vasıta ilanlarının oluşturduğunu belirten Ertaş, vasıta ilanlarını da sırası ile alışveriş, emlak, yedek parça ve diğer kategori ilanlarının takip ettiğini dile getirdi.

Şirket olarak emlak, vasıta, alışveriş, iş makineleri ve sanayi, yedek parça-aksesuar-donanım ve tuning, hizmetler, iş ilanları ve hayvanlar alemi olmak üzere toplam 8 kategoride hizmet verdiklerini anlatan Ertaş, şunları kaydetti:

"Emlak ve vasıta kategorilerinde açık ara liderliğimizi sürdürüyoruz. 2014 yılı içinde aldığımız ödüller de bunun göstergesi. Marketing Türkiye ve DORinsight'ın yürüttüğü 'E-ticaret Siteleri Kullanım Araştırması'nda emlak ve otomobil kategorilerinde ilk sırada yer aldık. Digital Age Dergisi'nin İpsos KMG ile gerçekleştirdiği Digital Lovebrand araştırmasında da dördüncü kez üst üste Türkiye'nin en sevilen emlak, vasıta ve ikinci el alışveriş kategorilerinde birinci seçilmenin gururunu yaşadık"

Ev arayanlar 534 milyon sayfa görüntüledi

Ertaş, 4 milyonun üstünde aktif ilan ile Türkiye'nin en büyük ve en çok ziyaret edilen e-ticaret platformlarından birisi olma özelliğini taşıdıklarını söyledi.

Eylül ayında vasıta kategorilerini 17 milyon ziyaretçinin, 53 milyon kez ziyaret ederek toplamda 2 milyar sayfa görüntülediği bilgisini veren Ertaş, "Emlak kategorimizi ise 9 milyon ziyaretçimiz, 23 milyon kez ziyaret ederek toplamda 534 milyon sayfa görüntüledi" ifadelerini kullandı.

İstanbul, Ankara ve İzmir dışındaki illerde sahibinden.com'da yapılan işlemlerde öne çıkan ürünler arasında; otomobil, emlak, tablet bilgisayar, cep telefonu aksesuar ve kılıfları, oto yedek parça, oto aksesuar, su arıtma cihazları, dizüstü bilgisayar ve oyun konsollarının sayılabileceğine işaret eden Ertaş, 2. el ürünlerde de Anadolu'ya en çok satılan ürünlerde yine dizüstü bilgisayar ve oyun konsollarının ön plana çıktığını kaydetti.

Ertaş, 2014 yılı eylül ayında 30 milyon tekil ziyaretçi tarafından 98,6 milyon kez ziyaret edildiklerini ve toplamda 3,6 milyar sayfa görüntüleme ile yeni bir rekora imza attıklarını ifade etti.

"Hurda Airbus A300 uçak"tan "Tek kişilik denizaltı"ya ilginç ilanlar

Sahibinden.com'daki bazı ilanların satışa çıkarılan ürünün özellikleri, ilan başlıkları veya açıklamalarıyla öne çıktığını, kullanıcılar arasında fenomen haline gelen, özellikle sosyal medyada başlı başına konuşma konusu olan bu ilanlar için "efsane ilan" ve "ilginç ilan" köşelerinin bulunduğunu bildirdi.

"Efsane İlanlar"ın kullanıcıların verdiği eğlenceli ve sıra dışı ilanlar arasından en çok ziyaretçi tarafından incelenen, kendine has ve çoğu zaman gülümseten özellikler taşıyan ilanlardan oluşan bir köşe olduğunu anlatan Ertaş, "Örnek vermek gerekirse, bir kullanıcımız 1982 model Airbus A300 hurda uçağını satışa çıkardı. İlanda, motorları üzerinde bulunmayan uçağı alacak kişinin restoran olarak değerlendirilebileceği de yazıyor. Bir başka kullanıcımız ise LPG'li uçağını satışa sundu. 1966 model Cessna 150F tipi uçağın sahibi, LPG'li uçak ilanının açıklamasında takas kabul etmeyeceğini belirterek, satın alacak kişilerin bu uçakla dünyayı gezebileceğini söylüyor" şeklinde konuştu.

"İlginç İlanlar" sayfalarında ise yine kullanıcıların çok ilgisini çeken farklı özelliklere sahip ürünlerin ilanlarının yer aldığını vurgulayan Ertaş, bu köşeye örnek olarak tek kişilik denizaltı ilanını verdi.

İlandaki açıklamaya göre, 6 metre kadar derinliğe inebilen tek kişilik denizaltının kullanıcısına yaklaşık 45 dakika boyunca seyahat imkanı sağladığını anlatan Ertaş, Antalya'da satılığa çıkarılan tam teşekküllü televizyon kanalının da yine bu yılın en çok ilgi gören ilanları arasında yer aldığını dile getirdi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Burak Ertaş İstanbul Türkiye Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title