Haberler

En Çok Harcamayı Amerikalılar Yaptı, Kupayı Almanlar Aldı

Güncelleme:

FIFA 2014 Dünya Kupası, kendi ekonomisini de yaratmayı başardı.

Öyle ki bu heyecanlı süreç boyunca Brezilya'ya giden futbolseverlerin Visa kartlarıyla yaptıkları harcamalar toplamda 380 milyon dolara ulaştı. Geçen yılın aynı döneminde yabancılar tarafından Brezilya'da Visa kartlarıyla yapılan harcamalarla kıyaslandığında bu rakam, yüzde 143'lük bir artışa işaret ediyor. 12 Haziran – 13 Temmuz 2014 tarihleri arasında Brezilya'da Visa kartlarıyla en fazla harcamayı ise Amerikalılar yaptı. Brezilya'ya giden Amerikalı futbolseverler toplamda yaklaşık 95 milyon dolar harcama yaparken; onları, 32 milyon dolar ile İngilizler ve 25 milyon dolar ile Fransızlar takip etti.

FIFA 2014 Dünya Kupası döneminde Brezilya'daki uluslararası harcamalara bakıldığında, ziyaretçiler, Visa kartlarıyla en fazla harcamayı Sao Paulo'da yaptı. Şehirdeki toplam harcama, geçtiğimiz yılın 12 Haziran – 13 Temmuz tarihleri ile kıyaslandığında yüzde 77'lik bir artışla 59 milyon doları buldu. Yabancıların Visa kartlarıyla yaptığı harcamalarda Sao Paulo'yu, 28 milyon dolarla Rio ve Brasilia izledi.

Ruslardan rekor artış

12 Haziran – 13 Temmuz tarihleri arasında Brezilya'ya gelen yabancılar Visa kartları ile en fazla konaklama harcaması yaptı. Konaklama harcamaları 55 milyon doları bulurken, ziyaretçilerin perakende harcamaları ise 47,6 milyon dolar ile ikinci sıraya yerleşti. Kupa sırasında yabancıların restoran giderleri ise 39,5 milyon ile üçüncü sırada yer aldı.

Geçtiğimiz yılın aynı döneminde Brezilya'ya gelen yabancıların Visa kartları ile yaptığı harcamalarla kıyaslandığında rekor artış ise Ruslar tarafından gerçekleştirildi. 2013 yılının aynı döneminde sadece 700 bin dolarlık harcama yapan Ruslar, FIFA 2014 Dünya Kupası sırasında Brezilya'da ise bunun 7 katına çıkarak, yaklaşık 5 milyon 800 bin dolar harcadı. Kupanın galibi Almanların harcamalarında ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 131'lik bir artış gerçekleşti; Almanlar Brezilya'da Visa kartlarıyla toplam 14 milyon dolar harcama yaptı. Kupa yarışında yer almayan Türklerin, geçen yılın aynı dönemine kıyasla Brezilya'daki harcamalarında yüzde 55'lik bir artış oldu. Geçen sene Brezilya'da 190 bin dolar harcama yapan Türkler, bu yıl Dünya Kupası sırasında 297 bin dolar harcadı.

2010 yılında Güney Afrika'da gerçekleşen Dünya Kupası sırasında yabancılar, Visa kartları ile yaklaşık 258,5 milyon dolar harcama yapmıştı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sao Paulo Visa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title