Haberler

En Çok Gölcüklüleri Üzdü

Güncelleme:

Marmara Depremi'nde açıklamalarıyla halkın kalbinde taht kuran Prof.Dr.Ahmet Mete Işıkara'nın ölümü Gölcüklüleri üzdü.

17 Ağustos Marmara Depremi'nde sağduyulu açıklamalarıyla halkın kalbinde taht kuran Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın ölümü Gölcüklüleri üzdü. Deprem zamanı yaptığı, "Deprem öldürmez binalar öldürür" ve "50 yıl büyük deprem beklemiyoruz" açıklamaları hafızalara kazınan, her fırsatta deprem bölgesine gelerek yaraların sarılmasında önemli katkıları olan Ahmet Mete Işıkara'nın ölüm haberini alan Gölcüklüler üzüntüye boğuldu.

Işıkara'nın bölgede depremi yaşayan insanlar için ayrı bir önemi bulunuyor. Gölcüklüler deprem gerçeğini Işıkara'dan öğrendiklerini belirterek depremden korkmamayı ve o gerçekle yaşamayı da ondan öğrendiklerini belirtti. Gölcüklü Nedim Güneş adlı vatandaş, "Ahmet Mete Işıkara bana depremi ifade ediyor. Onun sayesinde deprem fobisini üzerimizden attık. Bize depremi o öğretti. Onun sayesinde depremle ilgili kurslara katılarak bilinçlendik. Bilimadamı yönünün yanı sıra çok da iyi bir insandı. Allah rahmet eylesin" dedi.

Ayşe Kaya ise, Ahmet Mete Işıkara'nın rahatlatıcı açıklamaları sayesinde terkettikleri Gölcük'e tekrar geri döndüklerini belirterek "Hep onu dinledik. bizlerle çok ilgilendi" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title