Haberler

En Çok Destek Gören 3 Üniversiteden Biri Olmamız Sevindirici"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın SAN TEZ destekleri kapsamında en fazla destek hakkı kazanan üniversite Gaziantep Üniversitesi oldu.

Gaziantep Üniversitesi'nin (GAÜN),  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan Sanayi Tezleri Programı (SAN-TEZ) destekleri kapsamında en fazla destek hakkı kazanan üniversite olduğu bildirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, bakanlık tarafından KOBİ'lerin Ar-Ge ve inovasyon kültürü kazanmaları ve sorunlarını üniversitede üretilen bilgi birikimini kullanarak işbirliği içinde çözme alışkanlığı edinmelerine katkı sağlamak amacıyla geliştirilen SAN-TEZ desteklerine GAÜN'den ilginin her geçen gün arttığı belirtildi.

SAN-TEZ kapsamında projesi en fazla desteklenen üniversiteler sıralamasında Gaziantep Üniversitesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Gazi Üniversitesi'nin üçer destek kazanarak zirveyi paylaştığı ifade edilen açıklamada, YÖK Eski Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişiısı GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun'u tebrik ettikleri vurgulandı.

Rektör Prof. Dr. Coşkun, açıklamada, her zaman yeniliği esas alarak çalışmalar yaptıklarını bildirerek, şunları kaydetti:

"Tüm insan kaynaklarımızla, birimlerimizle, laboratuvarlarımızla, Teknoparkımızla ve TARGET Teknoloji Transfer Ofisi'mizle (TTO) araştırma yapan, üretim için bilgi üreten herkese sonuna kadar destek verdik, vermeye de devam edeceğiz. Özellikle TTO'muz sanayi odaklı TÜBİTAK-TEYDEB ve BST-SANTEZ projelerine de odaklandı ve öğretim üyeleri ile sanayicilerimiz arasında önemli bir arayüz oluşturdu. GAÜN, bilgiyi raflarda saklayan değil, üretimin, sanayinin hizmetine sunan üniversite olma özelliğini devam ettirecektir. En çok destek gören 3 üniversiteden biri olmamız bizin çok çok sevindirici."

Çoşkun, destekleri Mühendislik Fakültesi Tekstil Bölümü'nde Doç. Dr. Cem Güneşoğlu'nun projeleriyle Yrd. Doç. Dr. Hatice Kübra Kaynak'ın çalışmasının aldığını kaydetti. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Yavuz Coşkun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title