Haberler

En Çok Atık Pil Toplayan İşletmelere Ödül

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Mavi Bayraklı Oteller Atık Pil Topluyor" yarışmasında dereceye giren işletmelere ödülleri verildi.

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Mavi Bayraklı Oteller Atık Pil Topluyor" yarışmasında dereceye giren işletmelere ödülleri verildi.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayındaki ödül töreninde, dereceye giren tesis yetkilileri ödül sertifikalarını aldı.

191 Mavi Bayraklı işletmenin katıldığı yarışma, 1 Mayıs 2015-31 Ekim 2015 tarihleri arasında yapıldı.

Toplam 12 ton 666 kilogram atık pilin toplandığı yarışmada, 660 kilogram atık pil toplayan Paloma Pasha Resort birinci, 340 kilogram atık pil toplayan TT Hotels Pegasos Planet ikinci, 331 atık pil kilogram toplayan Von Resort Golden Coast Otel de üçüncü oldu.

Tui Blue Sarıgerme Park, Voyage Belek Golf Spa, Gloria Verde Resort, Side Star Beach, Club Med Palmiye Tatil Köyü, Amara Dolce Vita Luxury Hotel ve Delphin Imperial Hotel de dereceye giren işletmeler arasında yer aldı.

TAP Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Turhan, törende yaptığı konuşmada, hedeflerinin Türkiye genelinde verimli bir toplama sisteminin kurulup çalıştırılması olduğunu anlattı.

Bu noktada yurtdışındaki çalışmaları da takip ettiklerini ifade eden Turhan, atık pillerin bertaraf edilmesi işlemini yürüttüklerini belirtti.

Otellerde atık pil toplanması konusunda büyük bir potansiyel olduğunu kaydeden Turhan, "Otellerde kullanılan klima ve televizyonun uzaktan kumandalarında, kapı kilit sistemlerinde, elektronik kasalarda, kablosuz duman dedektörlerinde ve güvenlik telsizlerinde piller kullanılıyor. Buradan çıkan pillerin toplanması konusunda dernek olarak otellerle çalışmalar gerçekleştiriyoruz. 2 senedir yaptığımız bu çalışmalarda başarılar elde ettik." diye konuştu.

TÜRÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Tevfik Epikmen ise atık pil toplanması konusunda yarışmaya katılan bütün otelleri canı gönülden kutladığını söyledi.

Epikmen, şunları kaydetti:

"Bu oteller sayesinde Mavi Bayrak'ın sadece plajda dalgalanan bir bayrak olmadığı, çevreye duyarlı tesislerden müteşekkil büyük bir aile olduğumuzu gösterdik. Bu yüzden ödül kazanan otelleri kutlamak istiyoruz. Mavi Bayrak çevre bilincini artırmaya yönelik bir programdır. Mavi Bayrak programı dünyada plajlara verilen tek ve en geçerli etikettir. Otelinizde Mavi Bayrak varsa tur operatörlerinin ve dünyanın çeşitli kuruluşlarının listesinde görülebilen bir bilinirliğe sahip oluyorsunuz."

Konuşmaların ardından Turhan ve Epikmen tarafından tesis yetkililerine ödül sertifikaları takdim edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Turhan Bayraklı Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title