Haberler

En Büyük Yatırım Toprağa

Tarıma destekleriyle öne çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de 'Toprak ve Yaprak Analiz Laboratuvarı' kurdu.

Büyükşehir uzmanları, kendilerine başvuran üreticinin tarlasına kadar giderek tahlil için toprak örneği alacak. Laboratuvarda toprağın yapısı belirlenerek aşırı ve yanlış gübrelemenin önüne geçilecek. Bu sayede toprak ve su kaynakları korunmuş olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan 'Toprak ve Yaprak Analiz Laboratuvarı', Türkiye'de bir ilk olacak. Tarıma ve çiftçiye verdiği destekle adından övgüyle söz ettiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, büyükşehir belediyeleri arasında "kendi öz kaynaklarıyla kurulan ilk ve tek toprak ve yaprak analiz laboratuvarı"nda İzmirli tüm üreticilere hizmet verecek. İlk yılında 1000 adet analiz yapılması hedeflenen tesisin kapasitesi ihtiyaca göre artırılabilecek. Buca'daki Büyükşehir Belediyesi Fidanlığı içinde yer alan toprak ve yaprak analiz laboratuvarı için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan gerekli izinlerin alınarak resmi açılışın önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.

Laboratuvarda toprakta bünye tayini, toprak reaksiyonu değeri, kireç oranları ve organik madde miktarı ile birlikte azot, fosfor, potasyum, kalsiyum, magnezyum başta olmak üzere birçok elementin miktarları belirlenecek. Bu analiz sonrasında toprağın yapısı ortaya çıkarılarak üreticinin doğru zamanda doğru gübreleme yapılması sağlanacak; aşırı ve yanlış gübre uygulamasının önüne geçilerek bu sayede toprak ve su kaynakları korunacak.

ÇİFTÇİNİN AYAĞINA GİDECEK

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarım, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı'na ait laboratuvarda üreticilerin toprak analizleri yapılarak çıkan sonuçlara göre çiftçiler sağlıklı bir şekilde yönlendirilecek. Merkezde ayrıca, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin yeşil alan toprakları da analiz edilebilecek. Büyükşehir Belediyesi uzmanları, halen 165 köyde çiftçilere yönelik olarak 'toprak örneği nasıl, nerelerden ve ne zaman alınmalı' konularında hazırladığı özel broşürlerle bilgilendirme ve eğitimlere devam ediyor. Toprak tahlili yaptırmak isteyen çiftçiler, Belediye'ye haber verecek, uzmanlar alana gidip tahlil için yerinde örnek alacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tahtalı Havzası'nın kirletilmeden korunması ve hem Havza genelinde hem de Yarımada bölgesinde organik tarımın yaygınlaştırılması için gerçekleştirdiği yoğun çalışmalar kapsamında geçtiğimiz yıllarda Menderes'e bağlı Akçaköy, Ataköy, Çakaltepe, Çatalca, Çamönü, Çile, Efemçukuru, Gölova, Karakuyu, Keler, Kısık, Kuyucak, Küner, Sancaklı, Şaşal, Yeniköy, Çileme köyleri ile Develi, Gölcüler, Dereköy, Bulgurca ve Ahmetbeyli mahallelerinde toplam 1000 çiftçiye toprak ve yaprak analizi yapmıştı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title