Haberler

En Büyük Kiralama Şirketi DRD'ye Fıtch'den "YATIRIM Yapılabilir"

Güncelleme:

DRD, istikrarlı gelişimini uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Fitch ve JCR'ın yayınladığı değerlendirme raporlarıyla tescilledi.

Markanın başarısının operasyonel ve finansal göstergelerine de yansıdığını belirten İlkay Ersoy "İstikrarlı yatırımlarımızla, adımızı uluslararası pazarlarda hızla artan şekilde duyurmaya devam ediyoruz" dedi.

DRD, istikrarlı ve sürdürülebilir büyüme stratejisi kapsamında aktif toplamı büyüklüğünü bir önceki yıla göre yüzde 40 artışla 20 bin araç ve 1,1 milyar TL seviyesine ulaştırdı. DRD, 2013 yılı için yayınladığı faaliyet raporundaki verilere göre 500 milyon TL seviyesinde araç yatırımı gerçekleştirerek, pazar payını da yüzde 9,7 seviyesine taşıdı.

Markanın başarısının operasyonel ve finansal göstergelerine yansıdığını belirten DRD Genel Müdürü İlkay Ersoy, "2013 yıl sonu itibarıyla 446 milyon TL'lik satış gerçekleştiren şirketimiz, faiz, amortisman ve vergi öncesi karını 147 milyon TL'ye yükselterek iş verimliliğini ve operasyonel karlılığını istikrarlı şekilde geliştirmiştir. Finansal piyasalarda yaşanan dalgalanmalar, bunun otomotiv sektörü üzerindeki olumsuz yansımaları ve kurlarda yaşanan değişimlere rağmen araç yatırımlarımızı hiçbir kısıtlamaya gitmeden, önceden planladığımız şekilde eksiksizce gerçekleştirdik. Hedefimiz, önümüzdeki dönemde ülke genelinde yaygın hizmet ağımıza yönelik yatırımların yanı sıra 24 bin araçlık filo büyüklüğüne ve yüzde 30'luk bir büyümeyle 1,3 milyar TL'lik filo değerine ulaşmaktır" dedi.

Uzun yıllardır bağımsız denetimlerden geçerek finansal kredibilitesini şeffaf şekilde iş ortaklarına sunan DRD'nin bugün itibariyle geldiği noktanın, uluslararası derecelendirme kuruluşları tarafından gerçekleştirilen değerlendirme sonuçlarıyla da teyit edilmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirten Ersoy sözlerine şöyle devam etti: "" Türkiye'nin tamamı yerli sermayeli en büyük filo kiralama markası DRD, uluslararası pazarlarda önemli bir yeri bulunan derecelendirme kuruluşları Fitch ve JCR tarafından gerçekleştirilen değerlendirmelerde, sahip olduğu finansal ve operasyonel göstergelerin yanı sıra uzun yıllardır sürdürdüğü istikrarlı gelişim ile sektör ortalamalarının üzerinde notlar alarak "yatırım yapılabilir" kategoride değerlendirildi. Tamamı yerli sermayeli markamızın farklı iş kollarında ortaya koyduğu performansla artık uluslararası arenalarda da adından sıkça söz ettiriyor olması bizler için ayrı bir gurur kaynağı" şeklinde konuştu.

Türkiye'de ilklere imza atarak hizmet alanını genişletti

Türkiye'nin en büyük 500 özel sektör firmasını belirlemek amacıyla hazırlanan 'Capital 500' ile 'Fortune 500' listelerinde de yer alma başarısını sürdüren DRD, operasyonel filo kiralamanın yanı sıra, günlük araç kiralama ve uzun dönem bireysel araç kiralama alanlarında da yatırımlarını arttırarak büyüyor. Türkiye'de bir ilke daha imza atarak bireysel uzun dönem araç kiralama hizmetini "HemenGazla.com" markası altında sunmaya başlayan DRD, günlük araç kiralama alanında da Türkiye'nin kıyı şeritlerinde hızla genişlettiği hizmet ağı ile fark yaratıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title