Haberler

"En Ağır Kurbanlık Kuzu"Yu Bulmak İçin İlçe İlçe Gezdi

Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde yaşayan emekli Çalıdağlı, en ağır kurbanlık kuzuyu bulmak için Balıkesir ve Çanakkale'de 6 ilçe merkezi ile 20'ye yakın köyü gezdi Çalıdağlı: "Sonu...

Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde yaşayan ve her yıl bölgedeki en ağır kurbanlık kuzuyu bulmak için yoğun çaba gösteren emekli Mustafa Çalıdağlı, Balıkesir ve Çanakkale'nin 6 ilçesini gezdikten sonra Bozcaada'da 127 kilogramlık hayvanı satın aldı.

Çalıdağlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl bölgedeki en iri hayvanı bulup kurban etme çabasını yıllardır gelenek haline geldiğini söyledi.

Bu yıl da iri bir kurbanlık bulabilmek için Balıkesir'in Edremit, Burhaniye ve Havran, Çanakkale'nin Ayvacık ve Ezine ilçeleri ile yaklaşık 20 köyü gezdiğini dile getiren Çalıdağlı, "Sonunda aradığım tarzda Bozcaada'da bir kuzu olduğunu duydum. Adaya gidip 127 kilogram ağırlığındaki kuzuyu bin 260 liraya satın aldım" dedi.

Çalıdağlı, kuzuyu 6 kişinin yardımıyla kamyonete güçlükle yükleyip Küçükkuyu'ya getirdiğini sözlerine ekledi. - Çanakkale

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Balıkesir Küçükkuyu Ayvacık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title