Haberler

Emrullah İşler, Özel Temsilci Sıfatıyla Libya'da

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı ve Hükümetin Özel Temsilcisi sıfatıyla Libya'da bulunan Emrullah İşler, Libya'daki çatışma ortamının sona erdirilmesi çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı ve Hükümetin Özel Temsilcisi sıfatıyla Libya'da bulunan AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Libya'daki çatışma ortamının sona erdirilmesi çağrısında bulundu.

Libya'nın Trablus, Tobruk ve Misrata kentlerinde çeşitli temaslarda bulunan İşler, ziyaretinin son gününde yaptığı açıklamada, " Libya'da diyalog ve müzakereler aracılığıyla çözülebilecek bir siyasi kriz var. Türkiye, diyaloğun devamlılığını temin amacıyla çatışmalara son verilmesi çağrısında bulunuyor. Diyalog sürecinin çok daha kapsamlı bir şekilde yürütülmesini, siyasi anlaşmazlıkların diyalog ve müzakereler yoluyla giderilmesini temenni ediyoruz" dedi.

Türkiye'nin, BM Libya Özel Temsilcisi Bernardino Leon'un çabalarını desteklediğini vurgulayan İşler, Türkiye'nin, diyalog sürecinin devam etmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Sürecin devamlılığı içim çatışmaların durması şart. Libya'ya dış müdahale, ülkeye zarar verir ve diyalog sürecini sekteye uğratır. Dış müdahale kabul edilemez. Uluslararası toplum, bu konuyu iyi bir şekilde irdelemeli."

Türkiye'nin Libya halkının yanında olduğunu ifade eden İşler, insani yardımların süreceğini ve Libya'dan Türkiye'ye getirilen hasta ve yaralıların tedavisinin yapılacağını belirtti.

İşler ayrıca 26 Ekim'de Misrata'ya Türkiye'den uçak seferlerinin başlayacağı, Tobruk ve Kazablanka kentlerine ise gereken güvenlik ve teknik şartların sağlanması durumunda seferlerin düzenleneceğini bildirdi. - Trablus

Kaynak: AA / Güncel

Emrullah İşler Türkiye Libya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title