Haberler

Emrullah İşler: Hakan Fidan İstihbarat Komisyonu'na Bilgi Vermeyecek

Güncelleme:

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Emrullah İşler, Komisyon Başkanlığı tarafından ilan edilmeyen toplantı haberlerine itibar edilmemesini isteyerek, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Komisyona bilgi vereceği iddialarını yalanladı.

"ÇALIŞMALARIMIZDA GİZLİLİK ESASTIR"

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı İşler, yaptığı yazılı açıklamada, "Komisyonumuz, 01.11.1983 tarihli ve 2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nun Ek 2'nci maddesi uyarınca kendisine verilen görev ve yetkiler çerçevesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Mezkur Kanun uyarınca görüşmelerini kapalı oturumlarda yapan Komisyonumuzun çalışmalarında gizlilik esastır. Bununla birlikte komisyon toplantılarının akabinde toplantıya ilişkin bir basın açıklamasıyla görüşülen konulara yönelik özet bir bilgilendirme de Başkanlığımızca kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Komisyonumuz düzenleyeceği toplantının gündemini üyelerine, davet edilen kurum/kuruluşlara, siyasi parti gruplarına ve TBMM Başkanlığına resmi yazıyla duyurmaktadır. Komisyon Başkanlığı tarafından ilan edilmeyen toplantı haberlerine itibar edilmemesi kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı.

CHP "BİLGİ VERECEK" DEMİŞTİ

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Engin Özkoç ise yaptığı açıklamada "TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu'nun CHP'li üyeleri olarak, 17 Şubat 2016 tarihinde Devlet Mahallesi'nde askeri servis araçlarına yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıyla ilgili, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'in 1 Mart 2016 tarihinde komisyona bilgi vermesini talep etmiştik. Komisyon Başkanlığı, talebimize bugün yanıt verdi ve komisyonun, bütçe görüşmeleri nedeniyle toplanamadığını, bütçe görüşmelerinin ardından sözkonusu bürokratların katılımıyla bir toplantı yapılacağını bildirdi." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Emrullah İşler Hakan Fidan Güncel Haberler

500

Yorumlar (38)

konyalı:

Hakan Fidan bu memleketin gururudr, şerefli bir devlet görevlisidir. . muhalifler istediği kadar ülkemizi ve miti karalasın, her seçimde Türk halkı sandığa gömüyor bu zavallı tipleri.

22
43
yanıtYanıtla
tanımamda adamdan da saymam:

bozacının şahidi şıracı. baş belasının baş ihanetçisi

52
6
yanıtYanıtla
Recep Atli:

Askeri hapse tikmak icin sahte belgeleri MIT mi hazirlardi? Askere Ankarada vurulan darbeye MIT mi sebep oldu? Önleyemedi ise Fidanin MITin basinda durmasi hata. Cok sey biliyor diyemi orada tutuluyor yoksa suc ortagi oldugu icinmi? Hakikat bir gün ortaya cikacak, bekleyecegiz görecegiz.

43
5
yanıtYanıtla
MOSAD ÇAYCISI:

o hakikatlar onunla birlikte mezara gider. fazla ümitlenmeyin

yanıt15
yanıt11
HACILAR:

RUH HASTASI BABASI MÜSADE ETMEZ TC NIN VE AKPnin BAS BELASI BASKANLIK SEVDALISI GÜNÜN BIRINDE O VE FIDAN BÜLBÜL GIBI KONUSACAKTIR. COK YAKIN.

33
15
yanıtYanıtla
buralcan:

evet konuşacaklar bir gün ve gerçekleri konuşacaklar bu ülke için yaptıkları fedakarlıkları konuşacaklar siz ne zannediyorsunuz bunca darbe girişimine sokak eylemlerine teör eylemlerine dış güçlerin ajanlarına ve sınırlarımızdaki ateşe rağmen dimdik ayaktayız bir kere bile maaş alamıyacağız korkumuz yok hangi lider böyle yönetebilirdi iyiki cumhur başkanımız hakan fidan ve hükümetimiz var şükredin ve izlemeye devam edin.

yanıt8
yanıt16
katil müsteşar:

türk halkına hesap veremeyen bu katil erdoğanın siyasi ve başkanlık hesapları üzerinden kurulmuş senaryoların baş roludur akp gidecek ve sen hesap vereceksin katil müsteşar

30
17
yanıtYanıtla
memduh:

Türk halkının gururu uzun adamdır. senin gibi klavye ajanlarına karnımız tok!

yanıt0
yanıt2
1000GÖLLÜ:

YARIN HER KOLDAN SUR''A YÜRÜYECEĞİZ BÜYÜK ERMENİSTAN DEVLETİNİN TEMELLERİNİ ATIYORUZ

6
41
yanıtYanıtla
SA:

bunların hayatı gizlilik zavallı sahtekarlar acınacak hallere kalacaksınız

29
5
yanıtYanıtla
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title