Haberler

Emre Mor Galatasaray'ı Tutuyor

Güncelleme:

Emre Mor'un Uşak'ta yaşayan amcası Özay Mor, "Emre Galatasaraylı, idolü de Ronaldo. Odasına girdiğimiz zaman Ronaldo'nun posterlerinden duvar gözükmezdi." dedi.

Türk futbolunun yeni yıldız adayı olarak gösterilen 19 yaşındaki Emre Mor, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki performansıyla Uşak'ta yaşayan akrabalarını da gururlandırdı.

Şampiyonada Çek Cumhuriyeti karşılaşmasındaki mücadelesiyle sosyal paylaşım sitelerinde adından en fazla bahsedilen kişi haline gelen milli futbolcu Emre Mor'u Uşak'ın Sivaslı ilçesine bağlı Tatar Kasabasında yaşayan dedesi, babaannesi ve amcası da yakından takip ediyor.

"GURURLA İZLİYORUZ"

Danimarka'da çalışıp emekli olduktan sonra memleketine dönen amca Özay Mor, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Emre Mor'un yeşil sahada sergilediği performansı gururlanarak takip ettiklerini söyledi.

Çocukluğundan bu yana "top delisi" olan Emre'nin büyük bir futbolcu olacağını henüz 5 yaşındayken tahmin ettiklerini dile getiren Özay Mor, Emre'nin çocukken çok hareketli olduğunu, Danimarka'da oynadığı kulüpte disiplinle çalıştığını ifade etti.

"GİTME DEDİĞİMİZ ZAMAN CAMLARI İNDİRİRDİ"

"Kulüpte maçları, antrenmanları olurdu, biz 'gitme' dediğimiz zaman ortalığı ayağa kaldırır, camları aşağı indirirdi." diyen Özay Mor, şöyle konuştu:

"İyi bir futbolcu olacağını o zamandan anlamıştık. Topla yatar topla kalkardı. Antrenörleri onun bir cevher olduğunu söylerdi. Her zaman, bir gün ünlü futbolcularla forma giyeceğini ve bizim de onu televizyondan izleyeceğimizi söylerdi. Tabi biz bu kadarını beklemiyorduk. Ama şu anda televizyondan maçlarını izleyerek gurur duyuyoruz."

"TÜRKİYE'NİN GURUR KAYNAĞI"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in geçen yıl bir tavsiye üzerine gittiği Danimarka'da Emre'yi izlediğini ve milli takıma aldığını anlatan amca Mor, yeğeninin çocukluğundan bu yana en büyük hedefinin milli takıma girmek olduğunu, hedefine bu kadar erken ulaştığını duyunca gözyaşlarını tutamadığını söyledi.

Yeğeninin milli takımda forma giymesi ve Türkiye için ter dökmesinin onur verici olduğunu dile getiren Özay Mor, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Emre maça çıktığında yerimde duramıyorum. İnsanın yeğeninin milli takımda forma giymesi ve Türkiye için ter dökmesi onur verici. Köydeki herkes milli maçları izledi. Maç izlemeyi sevmeyenler bile Emre oynayacağı için izliyor. Emre memleketimizin, Türkiye'nin bir gurur kaynağı. İnanıyorum ki çok daha iyi yerlere gelecek ve birçok başarıya imza atacak. Emre benim gururum ama bu bir tek benim gururum değil, tüm Türkiye'nin gururu."

EMRE MOR GALATASARAY'I TUTUYOR

Almanya Bundesliga takımlarından Borussia Dortmund'a transfer olan Emre Mor'un Galatasaray taraftarı ve Cristiano Ronaldo hayranı olduğunu söyleyen Özay Mor, "Emre'nin idol olarak gördüğü futbolcu Cristiano Ronaldo'ydu. Odasına girdiğimiz zaman Ronaldo'nun posterlerinden duvar gözükmezdi." ifadelerini kullandı.

Yeğeninin her yıl kendilerini ziyaret için Uşak'a geldiğini, motosiklete binmeyi sevdiğini, arada halı saha maçı yaptığını anlatan Özay Mor, Emre'nin çocukluğuyla ilgili basında yetimhanede büyüdüğü yönünde yanlış haberlerin yer aldığını belirtti. Bu haberlerin kendilerini çok üzdüğünü ifade eden Özay Mor, "Emre hiçbir zaman yetimhanede kalmadı. Basında çıkan haberlerde, 'Emre yetimhanede büyüdü', 'çocukken babası hapishaneye girdi, annesi Emre'yi terk etti' gibi söylentiler geçiyor. Bunların gerçek bir yanı yok. Emre'nin annesi ve babası her zaman onun yanında oldu. Bizde yetimhaneye düşecek çocuk yok. Babası bir sene cezaevinde yattı, bir ayrılık yaşadılar o da bitti." şeklinde görüşlerini aktardı.

DEDESİNİN GÖZYAŞLARI

Emre Mor'un 67 yaşındaki dedesi Hüseyin Mor ise "Milli maçta Emre forma giydi, izlerken neler hissettiniz?" sorusu üzerine gözyaşlarını tutamadı.

Hüseyin Mor, torununu sevinç gözyaşlarıyla izlediğini belirterek, "Torunumla gurur duyuyorum. İnşallah sonu hayırlı olur. Emre 'ben Türküm ve Türk takımında oynayacağım.' derdi. Şimdi Türkiye'nin milli takımında oynuyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Uşak Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (13)

gurbetci:

gurbetci cogu galatasarayli. cünkü avrupada bizi en iyi temsil eden takim herzaman GS olmustur!!!

12
2
yanıtYanıtla
Yaşasıııın.....:

Evet emre de benim takımımı tutuyor.

7
1
yanıtYanıtla
Raşit :

Emre kardeşim , aklın varsa buralara gelme sen böyle daha güzelsin. . .

7
0
yanıtYanıtla
Sonu Cirkef Yalanci Kemre Olmasin?:

Kemrecik Bellesogluda GS Parladi Heryerde Ben Dogustan GS Demisti Ya Sonra? Parayi Arpayi Fazla Bulunca Azitti Dogustan Fennevli Oldu Ardanin Pesine Düsüp Dogustan Attletico Madridli Oldu Simdilerde Arpa Bitincede ölümüm Basaksehir Belediye Cukurunda Olsun Diyor:))

6
1
yanıtYanıtla
dandun:

dünyada türkiyeyi bile tanımayanlar ilkönce vallahide billahi GALATASARAYI TANIYORDU ONUN İÇİN DÜNYA TAKIMIYIZ FENER GİBİN VİTRİN TAKIMI DEYİLİZ

5
2
yanıtYanıtla
Ertugrul:

amcasi yanlis yapiyor, özel bilgileri ya kendi babasi yada kendi anlatir. . . gazteye cikicam diye reportaj yapmis hemen. . böyle seylerde profesyonel davranmak gerek. . .

6
1
yanıtYanıtla
zdrovie:

AKP sayesinde oluyor bunlar. AKP olmasa olmaz böyle güzel şeyler.

0
6
yanıtYanıtla
celcius:

Kardeşim sakın Türkiyeye gelipte hayatını mahvetme avrupa da istediğin yere gelirsin. . .

5
0
yanıtYanıtla
gslı:

allahına gurban emre cimbomlu

3
1
yanıtYanıtla
kahraman türk:

ne fark eder hangi takimi tutup tutmadigi, önemli olan milli takimiza neler katip katmiyacagidir. . böyle sacma sapan sorularla ccocugu bitirmeyin. . bence hic gelmesin türkiyeye yazik olr valla.

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title