Haberler

    Emre: Diego'nun Kalitesi...

    Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu, birlik ve beraberlik içinde yeni sezona başladıklarını, geçen sezonki başarının tekrar edilmesi için çok çalışacaklarını dile getirdi.

    Yeni sezon hazırlıklarını Topuk Yaylası Tesisleri'nde gerçekleştirilen hazırlık kampıyla sürdüren Fenerbahçe'de, kaptan Emre Belözoğlu FB TV'ye açıklamalarda bulundu.

    "Sezon sonunda yine mutlu sona ulaşan taraf olacağız"

    Yeni sezona yine birlik ve bütünlük içinde 'Aile' kavramını ön planda tutarak iyi bir başlangıç yaptıklarını dile getiren Emre, geçtiğimiz sezon elde dilen şampiyonluğu bu sezon da yineleyeceklerinin altını çizerek şu şekilde konuştu:

    "Hayatta dün yoktur, bugünü bile iyi değerlendirmeniz gerekiyor. Zaman çok hızlı akıyor özellikle de futbol dünyasında. Hedefler hiçbir zaman bitmiyor ve başarının bir tarifi de yok. Evet, sezonu açtık ve yeniden bir başlangıç yaptık. Bildiğimiz bir kamp ortamındayız. Takımdaki herkes birbirini tanıyan, yabancılık çekmeyen isimler. Hocamız, her oyuncusunu daha iyi tanıyıp sezonu açıyor. Bizler, Milli takımda hocamızla birlikte çalışsak da kulüp takımında bizden ne istediğini daha iyi bilerek yola çıkıyoruz. Geçen seneki başarımızın tekrarını yaşatmak istiyoruz. Bu nedenle buradayız. Bu büyük aile tekrar birlik oldu. Bir bütünlük sağlayıp sezona bunu yaymaya çalışacağız.""Biz, Fenerbahçeyiz"

    Şampiyonlukla tamamlanan 2013-2014 sezonunun bakıldığında zor geçtiğini de dile getiren tecrübeli oyuncu, " Fenerbahçe'ye karşı her takım şampiyon olmadığı senelerde bile farklı oynuyordu. Bizi farklı bir rakip olarak görüyorlar. Tabii bunu hissetmek çok güzel bir duygu. Diğer takımlardan çok daha farklı olduğumuzu hissettiriyoruz. Özellikle de yaşanılan bu sıkıntılı süreçlerin ardından. Bence her sezon kendi içinde bir zorluk barındırır. Baktığımızda geçtiğimiz sezon bizim için kolaymış gibi görünse de aslında hiç de kolay bir sezon olmadı. Sezonun ikinci yarısı itibariyle zorlu maçlar oynadık ve zorlu maçları kendi lehimize çevirdik. Bu sene de daha güçlü bir kadroyla ve daha kendinden emin bir şekilde başladık ama yine Fenerbahçe'ye karşı herkesin farklı oynamak isteyeceğini bilerek hazırlık yapacağız" diye konuştu.

    "Diego Ribas'ın kalitesi tartışılmaz"

    Emre, yeni sezonda takımımıza dahil olan Diego Ribas için de şöyle dedi:

    "Diego Ribas ile çok fazla ortak arkadaşımız var. Beraber oynamamış olsak da Diego'yu fazlasıyla izledik. Tabii böylesine önemli ve büyük liglerde oynamak kolay değildir. Ben de bunu yaşayanlardan biriyim. Diego da dünyanın en önemli dört liginden üçünde oynadı. Çok önemli bir isim. Biz de elimizden geldiğince bu camianın ne istediğini, ülkemizin kendi içindeki zorlukları, kolaylıkları neler bunları anlatarak, ev sahipliği yapmaya çalışıyoruz. O da çok sıcakkanlı bir insan. İnşallah Diego Ribas ile birlikte çok güzel başarılara ima atacağız. Onun da yabancılık çekmemesi adına hepimiz elimizden gelen desteği vereceğiz.  Beraber şampiyonluklara ve kupalara kavuşmayı ümit ediyoruz.""Salih eminim başarılı olacaktır"

    Roma'ya 2 yıllığına kiralanan Salih Uçan transferi hakkında da konuşan Emre, "Salih ile çok konuştuk. Gitmeden de yüz yüze görüştük. Salih, çok değerli ve çok yetenekli bir kardeşimiz. Kendisi adına bence en doğru olanı yaptı. Türkiye'de bazı şeyleri ispatlamıştı ve daha fazlasını da ispatlayabilirdi çünkü o potansiyele sahip bir oyuncuydu. Ancak daha zorlu bir ligde kendini geliştirmesi çok daha önemliydi. Belki çok daha iyi oyuncularla oynayıp, çok daha fazla çalışarak iki yılı tamamlayacaktır. Tabii burada hocamızın ve yönetimimizin vermiş olduğu bir karar var, bizler de profesyonel oyuncular olarak bu kararlara saygı duymalıyız. Ama inanıyorum ki Salih, uzun yıllar orada oynadıktan sonra yine Fenerbahçe'ye hizmet edecektir. Kendisi her ne kadar bu ayrılığı bizlerle paylaşsa da, Fenerbahçe yüreğinde olacaktır. Burada oynayıp, burayı yaşayıp ayrılan herkesin yüreğinde Fenerbahçe fazlasıyla kalır" dedi."Oyuncuların Türkiye'yi tercih etmeleri için birçok sebep var"

    Emre, "Futbolcunun Avrupa'da oynamanın, oranın farklı bir arena olduğuna inanması gerekiyor. Ben 2000 yılında İtalya Ligi'ne gittiğimde dünyanın en zor ligiydi. Gittiğim takım da çok büyük bir takımdı. Beklentiler çok yüksekti. Ben de bu beklentileri karşıladığımı düşünüyorum, özellikle de Inter'de. Elimden geldiğince iyi oynamaya çalıştım. Benden istenileni yapmaya çalıştım ve o dönem İnter beni göndermek istemedi. Yani burada önemli olan oyuncunun ne istediğini bilmesidir. Aslında bütün iş oyuncuda bitiyor. Bizim takımızda da tercihini Avrupa'dan yana kullanabilecek, Avrupa Liglerinde forma giyebilecek çok sayıda oyuncu var ama Türkiye'deki şartlar, buradaki işin popülaritesi, oyuncuya gösterilen sevgi biraz da oyunculara tatlı geliyor.  Bu nedenle oyuncular tercihlerini Türkiye'de kalma yönünde kullanıyorlar.""Kuyt'ın takımın bir parçası olması bizi gururlandırıyor"

    Dünya Kupası'nı 3.'lükle tamamlayan Hollanda'nın futbolunu ve o forma altında Dünya Kupası'nda mücadele eden Dirk Kuyt'ın performansı hakkında da konuşan Emre, "Hollanda, total futbolun en büyük ekolü. Bütün büyük liglerin tabanı oradan geçiyor. Çok saygı duyulması gerekilen bir takım. Ayrıca saygı duyulması gereken bir isim var o da Dirk Kuyt. Zaten ona olan saygımız çok fazla. Oyuna olan konsantresine, futbola olan saygısına, kaybetmeyi istememesine her zaman saygı duyuyoruz. Onun bizim takımımızda olmasından dolayı çok mutluyuz. Ama böyle bir oyuncunun bizim takımımızda olması ayrı bir gurur. Her mevkide elinden gelenin en iyisini yaptı. Kendisini tebrik ediyoruz. Böyle bir oyuncuyu Fenerbahçe'ye kazandıran herkese de teşekkür ederim" dedi.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Emre Belözoğlu Fenerbahçe Türkiye Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title