Haberler

Empati Standında Engelli Oluyorlar

Güncelleme:

Edirne'de bir grup üniversite öğrencisi, bedensel ve görme engellilerin yaşadığı zorlukları anlatmak için stant açtı.

Tahmis Meydanı'nda açılan stantta, engellilerin yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekmek için engellerin yer aldığı parkur oluşturdu.Standa gelen vatandaşların tekerlekli sandalyeyle belirlenen parkuru katetmesi istendi.

Görme engellilerin yaşadıkları sorunları anlamak isteyen vatandaşlar da parkurda gözleri bağlı şekilde bastonla yürümeye çalıştı.Vatandaşlar, parkurda güçlükle ilerledi.Toplum Gönüllüleri Vakfı Trakya örgütlenmesi üyesi Cihan Borazanoğlu, amaçlarının engellilerin sokaklarda yaşadığı sıkıntıları anlatmak olduğunu söyledi.

Engellilerin kullandıkları araç gereçlerle yollarda güçlükle ilerlediğini aktaran Borazanoğlu, şöyle konuştu:

"Engellilerin araç ve gereçlerini normal insanların kullanmasını sağlıyoruz. Böylelikle engellilerin yaşadıklarını daha iyi anlıyorlar. Uygulama sonrasında insanların engellilere karşı fikirleri değişiyor. Onlara daha çok yardımcı olmaya çalışıyorlar, engellilere özel alanlara araçlarını park etmiyorlar. Üç gün açık kalacak standımız ilgi görüyor."

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title