Haberler

Emo Samsun Şubesi Başkanını Seçiyor

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Samsun Şubesi yarın yapılacak olan seçim öncesi bugün 16. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Samsun Şubesi yarın yapılacak olan seçim öncesi bugün 16. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi.

EMO toplantı salonunda gerçekleşen genel kurula, EMO Genel Başkanı Hüseyin Yeşil, EMO Samsun Şube Başkanı ve başkan adayı Mehmet Özdağ, başkan adayı İhsan Uyanık ile oda üyeleri katıldı.

Genel kurul öncesi konuşan EMO Samsun Şube Başkanı Mehmet Özdağ, "Ülkemizin ister kendi kararıyla olsun, ister taşeron olarak belli destekler karşılığında Rusya ile ilişkilerin gerilmesi başta enerji olmak üzere pek çok sıkıntıyı beraberinde getirmiştir. Ülkemizin enerji alanında özellikle doğalgazda Rusya'ya bağlı olduğu da bilinen bir gerçektir. Türkiye'nin toplam elektrik üretiminin 2014 yılında net yüzde 48'i, Ekim sonu itibariyle de net yüzde 37'si doğalgazdan sağlanmıştır. Elektrik üretiminde ithal kaynak bağımlılığımız ise yüzde 63 ile yüzde 53 arasında salınım yapmaktadır. Yüzde 100 yenilebilir enerji üretiminin mümkün olduğu değerlendirilmeleri yapılırken, nükleer güç santralleri gibi pahalı ve riskli yatırımlara neden gerek duyulduğunu sorguluyor, bundan kaçınılması gerektiğini yıllardır söylüyoruz. Ülkemizde 48 bin megawatt saat rüzgar, 380 milyar kilowatt saat güneş enerjisi potansiyeli ile bir cennet olduğunu her koşulda belirtiyoruz" dedi.

Türkiye'nin nükleer santrallerden elde edeceği elektrik enerjisine ihtiyacı olmadığını iddia eden EMO Genel Başkanı Hüseyin Yeşil, "Bir nükleer santralin yapımı normal şartlarda 10 yıl sürer. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı TEİAŞ'ın 2023 yılı tüketim tahmini 415 milyar kilovat saat (kWh), enerji üretimi ise 515 milyar kWh öngörülmektedir. Yani 100 milyar kilovat arz fazlası oluşacaktır. Ayrıca yenilenebilir enerji kaynakları maliyetleri hızla düşmektedir. Güneş enerjisi tesislerinde megavat başına kuruluş bedeli 1.2 milyar dolar seviyesine düşmüştür. Rüzgar santrallerinde ve büyük güçlü su santrallerinde bu rakam daha düşüktür. Nükleer santrallerde yatırım maliyeti ise megavat başına 6 milyon dolardan fazladır. Nükleer santraller bir gereklilik değil, AK Parti'nin siyasi bir tercihidir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından EMO Samsun Şubesi 15. Dönem Yönetim Kurulu'nun faaliyetleri okundu. Yarın da bin 6 EMO üyesi toplantı salonunda mevcut başkan Mehmet Özdağ ve İhsan Uyanık için oy kullanacaklar. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Samsun Rusya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title