Haberler

Emo Samsun Şubesi 16. Olağan Kongresi Başladı

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Samsun Şubesi'nin 2 gün sürecek 16. Olağan Genel Kurulu başladı.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Samsun Şubesi'nin 2 gün sürecek 16. Olağan Genel Kurulu başladı.

EMO Genel Başkanı Hüseyin Yeşil, EMO hizmet binasında yapılan genel kurulda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin nükleer santrallerden elde edeceği elektrik enerjisine ihtiyacı olmadığını öne sürdü.

Bir nükleer santral yapımının en az 10 yıl sürdüğünü anlatan Yeşil, "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı TEİAŞ'ın 2023 yılı elektrik tüketim tahmini 415 milyar kilovat saat, enerji üretimi ise 515 milyar kilovat saat öngörülmektedir. Yani 100 milyar kilovat saat arz fazlası oluşacaktır. Ayrıca yenilenebilir enerji kaynakları maliyetleri hızla düşmektedir. Güneş enerjisi tesislerinde megavat başına kuruluş bedeli 1,2 milyar dolar seviyesine düşmüştür. Rüzgar santrallerinde ve büyük güçlü su santrallerinde bu rakam daha düşüktür. Nükleer santrallerde yatırım maliyeti ise megavat başına 6 milyon dolardan fazladır. Nükleer santraller bir gereklilik değildir" ifadelerini kullandı.

Genel kurulda daha sonra başkan adayları Mehmet Özdağ ile İhsan Uyanık söz aldı. Genel kurulun ilk günü çalışmaları daha sonra sona erdi. Yarın delegeler, başkan seçimi için oy kullanacak.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title