Haberler

Emniyetten "Kayıp Alarmı"

Emniyet Genel Müdürlüğü, öncelikle kayıp çocukların ve yetişkinlerin hızla bulunabilmesi amacıyla cep telefonu kullanıcılarına SMS, MMS ve sesli mesaj gönderilecek "Kayıp Alarmı" projesini hayata geçirdi.

Projeyle ilgili protokol, Emniyet Genel Müdürlüğünde imzalandı.

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, törende yaptığı konuşmada, bir devletin itibarının halkına verdiği hizmetle doğrudan orantılı olduğunu, halkına verdiği hizmetin kalitesini artırdıkça vatandaşlarının ona olan güven ve saygısının da artacağını bildirdi.

Türk emniyet teşkilatının 270 bin personelden oluşan kapasitesi ve günün teknolojisini de işin içerisine dahil ederek vatandaşın huzur ve güven ortamında yaşayabilmesi için elinden gelen tüm çabayı gösterdiğini vurgulayan Lekesiz, "yenilenmeyen yenilir" anlayışından hareketle personeli sürekli çağın teknolojisiyle destekleyerek vatandaşlara en üst düzeyde hizmet vermeye çalıştıklarını kaydetti.

Lekesiz, her insanın ayrı bin dünya, ayrı bir alem olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Kayıp bir insanın ailesiyle buluşması bir tek kişi dahi olsa gözardı edilemeyecek mühim bir hadisedir. Türkiye'de yılda yaklaşık 50 bine yakın insan kayboluyor. Bunun 23 bini yetişkin, 27 bini de çocuklardan olmak üzere yılda yaklaşık 50 bin insanımız kayboluyor. Bu yapacağımız çalışmayla, 50 bin insanın mümkünse, kabul edilebilir süre içinde sevenleriyle, ailesiyle buluşması için başlatılan bir proje. Sevenlerin birbirlerine kavuşmalarına, buluşmalarına katkı yapan güzel bir proje."

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürü Mustafa Koç da projenin son derece kıymetli olduğunu belirterek, "Arzum, bu projeye gösterilecek hassasiyet, diğer işlere göstereceğimiz hassasiyet kadar olmalı. Kaybın yakınlarına kavuşmasını sağlamak eminim hepimizi sevindirecek" değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından, Emniyet Genel Müdürü Lekesiz, Türk Telekom Regülasyon Başkanı Ramazan Demir, Vodafone İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Selçuk Karaçay, Turkcell Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkan Yardımcısı Kuddusi Yazıcı, Avea Genel Müdür Yardımcısı Tolga Kılıç ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürü Mustafa Koç, protokolü imzaladı.

-"Projede yer almaktan mutluyuz"-

Türk Telekom Regülasyon Başkanı Demir, sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiklerini ve projenin içinde yer almaktan mutlu olduklarını kaydetti.

Vodafone İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Karaçay, kurum olarak mobil teknolojilerin insan hayatının kolaylaştırmasını önemsediklerini belirterek, "Bu proje bize bir çocuğun ailesine veya bir kişinin sevdiklerine kavuşmasını sağlamamıza vesile olacak. Bu nedenle projeyi çok önemsiyoruz" dedi.

Turkcell Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin ise bu projeye çok önem verdiklerini belirterek, bu proje kaybolan vatandaşlarımıza çok hızlı şekilde ulaşmayı sağlayacak. Sezgin, "Turkcell olarak böyle bir sosyal sorumluluk projesinde rol almaktan çok memnunuz" diye konuştu.

-Proje

Hayata geçirilen projeyle kayıp olan çocuk ya da yetişkinle ilgili ihbar geldiği anda ailesinden alınan eşkal bilgisi ve varsa fotoğraf SMS, MMS ve sesli mesajla kısa sürede ilk önce kayıp adresinin olduğu semtteki abonelerle paylaşılacak. Kayıp bulunamazsa, mesaj gönderilecek alan genişleyecek, gerekirse Türkiye genelindeki abonelerle bilgiler paylaşılacak.

Vakalar, Emniyet Genel Müdürlüğü içinde kurulan "Kayıp Alarmı Koordinasyon Merkezi"nde değerlendirilecek. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü Celalettin Lekesiz Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title