Haberler

Emniyetten Fetö Adıyla Dolandırıcılık Uyarısı

Niğde Emniyet Müdürlüğü, telefon dolandırıcılarının FETÖ'nün darbe girişiminin ardından, kendisini 'polis, savcı ve asker' olarak tanıtıp telefonda "Darbe mensupları ve terör örgütü üyeleri tarafından adınıza hat çıkarıldı, adınız darbeye karıştı ve darbe listesinde" diyerek gerçekleştirdikleri dolandırıcılık olayları ile ilgili vatandaşları uyardı.

Niğde Emniyet Müdürlüğünden yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; 'FETÖ/PDY Terör Örgütü mensuplarınca; ülkemiz genelinde cebir ve şiddet kullanılarak, Anayasal düzeni ortadan kaldırmak ve Devletin birlik ve bütünlüğünü yıkmak üzere 15.07.2016 tarihinde girişilen darbe girişimi, başta vatandaşlarımız ve kolluk kuvvetlerince gösterilen cansiperane mücadele sonucunda başarısız kılınmıştır. Terör Ögütü mensuplarına yönelik etkin mücadele hukuk çerçevesi içerisinde kararlı bir şekilde devam etmektedir. Bu durumu fırsata çevirmeye çalışan iletişim yolu ile dolandırıcılık suçu şüphelilerinin, vatandaşlarımızı telefon ile arayarak kendisini polis, asker, savcı gibi ünvanlar kullanmak suretiyle aradığı, "FETÖ/PDY Terör Örgütü üyeleri tarafından adınıza hat çıkarıldı, adınız darbeye karıştı veya FETÖ/PDY listesinde adınız var" gibi bir takım kurgular üzerine operasyon yapılacağını beyan ederek vatandaşlarımızdan para ve altın talebinde bulundukları duyumları alınmaktadır. Vatandaşlarımızın mağdur duruma düşmemeleri için, bu gibi durumlarda arayan kişilere itibar etmeyerek hemen 112 Acil Çağrı Merkezini aramaları, gelen şahıslara Resmi Kimlik, Arama Kararı ya da Yakalama Kararlarının bulunup bulunmadığının sorulması gerekmektedir.' - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Niğde Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title