Haberler

Polis Eşleri Haşim Kılıç'ı Göreve Çağırdı

Güncelleme:

Adliyede sorgusu süren polislerin eşleri ve aileleri gazetecilere açıklama yaparak, Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Çiçek ve AYM Başkanı Kılıç'ı göreve çağırdılar.

22 Temmuz Emniyet Operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve gözaltı süreleri bitmesine rağmen adliyede zorla alıkonulan polislerin sorgusu sürerken, eşleri ve aileleri de gazetecilere açıklama yaptı.

"YILLARCA GECE GÜNDÜZ DEMEDEN VATANA HİZMET ETTİLER"

Osman Özgür Açıkgöz'ün eşi Zeliha Özlem Açıkgöz, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ı göreve çağırdığını belirtti.

Eşlerinin haklarının ihlal edildiğini savunan Açıkgöz, şunları kaydetti:

"Eşlerimiz, yıllardır gece gündüz demeden, biz ailelerini ve çocuklarını bile ihmal edecek derecede yoğun mesai ve meslek aşkıyla ülkesine ve milletine hizmet etti. İstanbul Sulh Ceza Hakimlikleri eliyle eşlerimize hüküm giydirme, suçlu ilan etme, tutuklama, kamuoyu önünde haksız duruma düşürme amacı güdülmektedir."

"HALA ESİRLER"

"Kanuni gözaltı süresi 26 Temmuz 2014'te saat 01.30'da dolduğu halde eşlerimiz salıverilmemişler, yeni gözaltı kararı olmaksızın mahkeme karşısına çıkarılmışlardır. Halen esaret diyebileceğimiz bir süreç yaşatılmaktadır."

Açıkgöz, eşlerinin suçsuz olduğunu bildiklerini, hukuksuzluğa ve kötü muamelelere karşı sonuna kadar her türlü hukuki haklarını kullanacaklarını ifade etti.

"ADALET BİR GÜN HERKESE LAZIM OLACAK"

Adaletin bir gün herkese lazım olacağını aktaran Açıkgöz, HSYK'ya, Yargıtay'a, Kamu Denetçiliği Kurumu'na, Meclis'te grubu bulunan partiler başta olmak üzere siyasi parti temsilcilerine, insan hakları derneklerine, tüm demokratlara ve Avrupa Parlamentosu'na, yaşanan hukuksuzlukları durdurmaları çağrısında bulunduklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Anayasa Mahkemesi Abdullah Gül Cemil Çiçek Haşim Kılıç Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

ahmet yerlikaya:

vahh vahh pensilvandan mi aliyorsunuz bu emirleri soyleyinde hocaniz turkiyeye gelsin kurtarsin sizi

15
5
yanıtYanıtla
KÜRŞAT:

YER YÜZÜNDE TEK OLAN ADALET ALLAH,ın ADALETİDİR VE ONDAN BAŞKA TECELLİ EDECEK ADALET YOKTUR BUNLAR TEŞKİLAT İÇERİSİNDE SIRF KENDİLERİNDEN OLMADIĞI İÇİN ÇOK POLİSİN HAYATINI KARARTILAR KUMPAS KURUP İSİMSİZ E MAİLERLE POLİSLERE ÇOK SORUŞTURMA AÇIP AİLELERİYLE YERİNDEN YURDUNDAN ETTİLER AMA ŞİMDİ İLAHİ ADALETİN TECELLİ ETTİĞİ GÜNDÜR MAĞDUR OLUŞUNUZU MAĞDUR ETTİKLERİNİZE SAYIN

13
5
yanıtYanıtla
baba ali:

adalet bize lazım değil garıbanların canını yaktıklarında adalet demıyordunuz şimdımı adalet aklınıza geldi kılıç falan bir şey yapamaz sız obamayı çağırın

8
1
yanıtYanıtla
cahil:

adalet lazım oldumu göreve cagırın 3 temmuz sürecini yaparken kocalarınız neredeydiniz hepiniz bi zamanlar aynı gemideydiniz beter olun

2
3
yanıtYanıtla
herşey ülkem için:

emniyette tek çare var polis koleji ve polis akademisini kaldıracaksın sorunun kaynagı oralar

0
1
yanıtYanıtla
ibn-i helal:

ya ibn-i haramlar 860 asgari ücretin olduğu ülkede 600-700 maaş taltif alırda bunu meşru bunu helal görürseniz ben sizin sütünüzden şüphe ederim.

0
1
yanıtYanıtla
murat erturk:

DİKKAT EDİN İNSANLAR NE KADAR RAHATSIZ O EŞLERİN DİK DURUŞUNDAN NE KADAR RAHATSIZ O İNSANLARIN EŞLERİNE BAĞLILIĞINDAN BİLİYOR Kİ SUÇSUZLAR O EŞLER ALNI AÇIK ONLARIN ALLAH O EŞLERDEN RAZI OLSUN

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title